banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Uğurlu, İhtiyacımız birlik ve beraberlik

19 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen Eti Alüminyum A.Ş’de örgütlü ÖzÇelik-İş Sendikası Seydişehir Şubesi delege seçimine katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. 

03 Aralık 2021
Uğurlu, İhtiyacımız birlik ve beraberlik

Bizler bu yola çıkmadan önce birçok istişarelerde bulunduk; fikir aldık. Yapmış olduğumuz bu istişareler neticesinde işçi ve emekçi kardeşlerimizi temsil edebileceğimiz düşüncesi hâsıl oldu. Dolayısı ile BİSMİLLAH diyerek adaylığımızı açıkladık ve işçi kardeşlerimizin teveccühü ile sandıktan güçlü bir şekilde çıktık.

Son zamanlarda sosyal medya ve basında çıkan diğer kardeşlerimizin birbirleri hakkında karşılıklı ithamlarını maalesef üzüntü ve kaygı ile izlemekteyiz. Bu tür kısır çekişmeler yerine yapacaklarımızın tartışılması hedeflerimizin belirlenmesi gerekir. Oysaki bu tür çekişmelerin hem iş yerimize hem sendikamıza hem de isçi kardeşlerimizin huzuruna zarar vermesi kaçınılmazdır. İşçi kardeşlerimiz üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonra son söz delegelerindir. Her bir delege kardeşimizin belli bir sayıda işçiyi temsil ettiğinin bilincinde olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla hangi listeden çıkmış olursa olsun delegelerin alacakları karar işçiden yana olmak zorundadır. Bu manada bizim delegelerin bu bilinçle hareket edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Biz başkan adayları olarak, delegeleri her ne kadar kendi listelerimizden çıkartmış olsak da, onların iradelerine ipotek koymadık; akıllarını da kiraya almadık. Bizim listemizden çıksın ya da çıkmasın, her bir delege kardeşimiz için düşüncelerimiz bu yöndedir.

Bizim alın terimiz, emeğimiz, mesaimiz, huzurumuz, gelecek kaygılarımız, menfaatlerimiz kısacası her şeyimiz ortaktır. İnanıyoruz ki; bunca ortak noktamız varken isçinin bölünmesine değil, birlik olmasına ihtiyaç vardır.

Unutmayalım ki, Yunus Emre’nin de dediği gibi; “Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz.”

Son söz olarak, başımız dik, sözümüz doğru, duruşumuz sağlam, hedefimiz büyüktür.

 

Öz-Çelik-İş Sendikası Başkan Adayı

Celal UĞURLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.