banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Oynanan oyunun ,direkten dönen topların, kaçan fırsatları konuşmanın, çok da fayda sağlamayacağı son haftaya giriyoruz. O yüzden maç değerlendirmek yerine ihtimal hesaplamak daha doğru olacaktır...

Çamdalı ile 3. maçına çıkan temsilcimiz Konyaspor fişi çekecek pozisyonları bulmasına karşın, zaman zaman şanssızlık, zaman zaman da beceriksizlik ile sahadan 1 puan alarak ayrıldı. Beşiktaş Hatay karşısında puansız ayrılınca; kalem kağıdı yeniden elimize alıp hesap, kitap işlerine devam ettik.

Konyaspor nasıl ligde kalır hesaplarını en ince ayrıntısına kadar, gelin ihtimallere beraber bakalım.İhtimallere başlamadan biz 1 puan alırsak, diğer maçların sonuçları bizi hiç ilgilendirmeden, ligde kaldığımızı belirterek başlayalım.  İlk ihtimalimiz konyaspor'un altındaki takımların, puan kaybetmesi Konyaspor yenilse bile ligde kalmasına yetiyor. İkili averaja baktığımızda bizim için en kötü senaryo devreye giriyor. Hatay ile oynadığımız maçlar, ilk maç 3-1 ikinci maç 2-0 olduğundan atılan ve yenilen goller eşit olduğundan biz maalesef küme düşüyoruz. Çünkü genel averaja bakılıyor. Gazianteple ikili averaja kalma durumumuz söz konusu değil çünkü hatay puan kaybederse otomatik düşüyor. Galatasaray maçında alacağımız 1 puan bizi her türlü ligde tutuyor. O yüzden Galatasaray'ın bugün Şampiyonluğu ilan etmesi çok çok önemli. Bizim maça zafer sarhoşu olarak çıkarlar. Antep puan kazanır, Hatay galip gelir, Ankaragücü berabere kalır biz mağlup olursak üçlü averaja bakılacak. Bu durumda 3 takım arasında oynanan maçlarda, kazanılan puanlar devreye girecek! O zaman konyaspor 7, Hatayspor 7 Ankaragücü 2 puan topladığı için Ankaragücü küme düşüyor. Denklemde Ankaragücü yerine Antep'i koyduğumuzda Bu defa Konyaspor 7 puan, Hatayspor 5 puan Antep 3 puan topladığından bu defa antep lige veda ediyor.

Son olarak Pendik Antep'i yener, Ankaragücü Trabzonspor'dan 1 puan alır, Hatayspor'da Rize'yi yener, bizde puan alamazsak dörtlü averaja bakılacak! 4 Takımın puanı eşit olduğunda; Konyaspor 11, Hatayspor 9, Ankaragücü 8 ve Antep 3 puan toplayabilmiş. Bu durumda Antep lige veda ediyor.

Hatta birde bonus verelim, Ankaragücü 1 puan alırsa biz yenilsek bile ligde kalmayı garantiliyoruz.

Hiç düşünmesek de birde kötü senaryolara bakmak gerekiyor. Hatayspor evinde, Hataylı İlhan Palut'un takımı ligde hedefi kalmamış Rizespor ile oynuyor. Rizesporlu futbolcular normal olarak,  lig kazasız belasız biran önce bitsin modunda olacaktır. Ligde 3.lüğü garantileyen Trabzonspor hedefsiz takımlardan biri, onlar için şuan Ankaragücü maçından önce hafta arasında oynayacağı Türkiye kupası finali var! Maça hem yorgun hemde hedefsiz çıkmaları, işin en can sıkıcı kısmı olacaktır. ligde kalmayı mucizeden fazlsasına bırakan Pendik ise son hafta Antep ile karşılaşacak! Pendik için tüm ihtimallerin gerçekleşmesi ve artı 26 averaja ihtiyacı var! o yüzden, onlara da hedefi var diyemeyiz! Fenerbahçe'de Galatasaray karşısında kazanırsa umudunu son haftaya bırakacak! Burada da aslında 2 ihtimal var! Eğer Galatasaray'ın şampiyonluğu 1 puana kalırsa onlarda risk almadan maç yapacaktır. Bu bizim avantajımıza olacaktır. Maça asılmayacaktır. Ama2.  ihtimal hesap yapmadan öüm kalım maçı olursa bizim için çok da iyi olmaz! 99 Puanı olan Galatasaray puanını 100 yapması şampiyon olması anlamına geliyor. Galatasaray'ın puanını 100 yapması da bizim avantajımıza olacaktır.

Nefesler tutuldu! Bu sezonu iyisi ile kötüsüyle, kazasız belasız tamamlayalım. Sonra yönetimi, takımı, hocaları ve oyuncuları bol bol eleştirecek zamanımız olacak. Yeter ki şu sezon hayırlı şekilde bir bitsin!

Günün sözü;  Şuanda önemli olan şey, karşılaştığınız zorlukların sayısı değil, üstesinden geldiğiniz zorlukların sayısıdır. Haydi son bir defa Kenetlen Konya!

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.