BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

*İlahi ya rab, bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ateşten azad olan onbir ayın sultanı ramazana veda ederken, isimleri zatında yazılı olup senin sevdiğin kullarından olan ve 83 yıllık ibadete erişen ve affettiğin kullarından eyle Allah'ım.   

*İlahi ya rab, bizleri Allah'a şikâyet eden Gazze’de, Filistin’de Doğu Türkistan’da zülüm gören ve zulme uğrayan o masum yavrular, anne babalar hürmetine, bizlereiki gözü ve şahadet parmağıyla müslümanlığı, “Vatan sevgisi imandandır.” şuurunu öğreten Ebu Ubeyde hürmetine, “Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana ülke diyenin, destek verenin yüzüne tüküreyim.”

*Ey El-Kuddüs ismi şerif hürmetineo azgın lanetlenmiş Yahudi topluluğu olan İsrail ve destekçilerini bu gece hürmetine batır yerin derinliklerine Allah’ım.

*El- Aksayi, Gazze’yi kavuştur özgürlüğüne görünmez manevi ordularınla Allah'ım.

*Bu aziz vatanımızı bölmeyi, halkımızı birbirine düşman etmeyi amaçlayan darunnedveci iç ve dış şer güçlerin, imandan, Kur’an’dan, namus ve şereften, yoksun olanlara karşı büyük bir mücadele veren şanlı ordumuzu, şerefli emniyet ve asayiş görevlilerimizi her türlü semavi ve arizi kazalardan, belalardan, musibetlerden, muhafaza eyle Allah’ım.Ayaklarına taş değdirtme Allah’ım. Gözlerinden yaş getirtme Allah’ım.

         *İlahi ya rab, Yusuf (a.s.)’mı kuyudan, İbrahim (a.s.) ki, gönlünü rahmana, dilini burhâna, malını ihvâna, oğlunu kurbana, canını nîrâna veren peygamberi ateşte, Yunus (a.s.)’ı balığın karnında bırakmadığın gibi bizleride dert keder ve hastalıklardan sıkıntılardan halas eyle Allah’ım.

         *İlahi ya rab, bizlerin hayatımızı Kur’an’la sulandır. Kur’an’la yetiştir. Kabrimizi Kur’an’la nurlandır. Şahadetle göçmemize vesile eyle Allah’ım.

         *İlahi ya rab, kalbimizin sokak lambaları olan evlatlarımızı Hz. Ömer (r.a.)’hın yüreğine, Hz. Yusuf (a.s.)’mın hayâsına, Hz. Aişe (r.anh)’a annemizin iffetine sahip olan gençlerden eyle Allah’ım.  

*İlahi ya rab, Ezanla başlayan ömrümüzü nolur Kelime-i Şehadet ile bitirmeyi nasip eyle Allah'ım.

*Bu vesileyle İlahi ya rab; şerefyab olduğumuz Kadir gecenizi, elveda edeceğimiz Kur’an’ın doğum ayı olan ramazan ayını, şimdiden erişeceğimiz ramazan bayramınızın bayram olasınıailecek tebrik ve tebşir eder, bu gecenin başta ülkemin huzur ve refahına, birlik ve beraberliğine, hasta beden ve gönüllerimize şifalar, dertli kullarına deva, borçlu kullarına edalar ihsan eylesin. Âmin âmin Allahumme âmin selam ve dua ile kıymetli yarenlerim.

 

 

 

                                                                                                         Yusuf ÇAKICI

Seydişehir / KONYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.