banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kızılay 2024 yılı kurban bedel fiyatını açıkladı!

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban bedel fiyatının yurt içi ve Gazze için 11 bin 750 lira, yurt dışı için ise 4 bin 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı 

14 Mayıs 2024
Kızılay 2024 yılı kurban bedel fiyatını açıkladı!

Kızılay tarafından organize edilerek 2024 yılında, yurtiçi ve yurtdışında vekaletle kestirilecek olan kurban bedelleri, Yurtiçi ve Filistin-Gazze için 11.750.-₺, Yurtdışı için ise 4.300.-₺ olarak belirlendiği açıklandı.
Konuyla ilgili olarak Kızılay Seydişehir Şube Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yıl Filistinli kardeşlerimiz için Gazze'de kesilecek kurbanların kesme ve çiğ et olarak  dağıtma imkan ve ortamı bulunmadığından dolayı, Gazze için kesilecek kurbanlar da, aynı yurtiçinde kesilen kurbanlar gibi, Et ve Süt Kurumu tesislerinde, dini vecibelere uygun olarak kesilip belli bir süre bekletildikten ve soğutulduktan sonra, sıyrılıp kıyma ve kavurma şekline dönüştürülüp konserve haline getirildikten sonra yurtiçinde olduğu gibi Gazze'de de sıcak ve soğuk havalarda bile dolaba konmaksızın 1,5 yıl raf ömrüne kavuşturulduktan dağıtım ı yapılacaktır.
Bunun içinde bu yıl ki vekaketen yurtiçi kurban kesim bedeli fiyatı olarak belirlenen 11.750.-₺ ile Gazze için de aynı fiyattan kesim yapılacaktır.
Yurtdışı vekaketen kurban kestirmek isteyenler ise Türkiye hariç aşağıda belirtilen 20 ülkede kurbanlarını 4.300.-₺'ye kestirebileceklerdir. 
Kurbanlarını Kızılay vasıtasıyla vekaleten kestirmek isteyen vatandaşlarımız Kızılay Seydişehir Şubeden makbuz karşılığı bedelleri ni ödeyerek kesmelerine yardımcı olunacaktır. açıklamasında bulundu.


Yurtdışı kurban kesimi yapılacak ülkeler:
ORTADOĞU VE BALKANLAR
1- BOSNA-HERSEK
2- BULGARİSTAN 
3- KUZEY MAKEDONYA 
4- KOSOVA
5- IRAK 
6- SURİYE 
7- YEMEN 

AFRİKA 
1- ÇAD
2- SUDAN 
3- NİJER 
4- SOMALİ 
5- KENYA 
6- TANZANYA 
7- UGANDA 
8- BURKİNA FASO

ASYA 
1- AFGANİSTAN 
2- BANGLADEŞ 
3- KIRGIZİSTAN 
4- PAKİSTAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.