BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş başladımı artık hiç bitmez.”

Edward EstlinCummings

                Birçok insan idealist olarak yetiştirilmiş veya yetişmiştir.

                Birçok insan dürüst olarak yetiştirilmiş veya yetişmiştir.

                Birçok insan bilgi ile donatılarak yetiştirilmiş veya yetişmiştir.

                Birçok insan sağlık bir şekilde yetiştirilmiş veya yetişmiştir.

                ........

........

........

                Bunları sayfalar dolusu yazarak çoğaltabiliriz. Hatta mübalağa olmasın bir kitabı dolduracak kadar yazılıp sıralanabilir.

                Ama bu şekilde yetişmiş ya da yetiştirilmiş insanların birçoğu, zamanla öyle bir hale dönüşüyorlar ki, bazen insanlar tanımakta zorluk çeker hale geliniyor.

                Bunun nedenlerine inilecek olursa, psikolojik-sosyolojik-ekonomik-kalıtsal-patolojik-coğrafi-çevresel vb. birçok neden sayılabilir.

                Aynı şekilde bir kitabın konusu olacak durumda karşımıza çıkabilir.

                Kitaplar dolusu yazılanların içerisinde, kendin olarak kalmayı etkileyen faktörlerden, yatay ve dikey sınıf farkı atlamayı etkileyen en önemli üç neden başta gelir.

  1. İçki, 2- Kumar, 3- Kötü evlilik

Tüm faktörlerin içerisinde, bu üç faktör, kendin olarak kalabilmeyi etkileyen başetmenlerin en önemlileridir.

Birçok kişi hayatın başında ideal olarak yetişirken, sonradan bu ideallerinden vazgeçtiği gibi, sağlığını kaybedip yaşamını zor devam ettirir duruma gelmektedir.

                Bunun içerisinde, inandığı değerlerden vaz geçen ve/veya vazgeçirilen insanların, bırakınız kendi olarak kalabilmeyi, hayatın ve zamanın akışı içerisinde savrulup gittikleri görülmektedir.

Kaldı ki, bu işi başarmanın en başında, bundan vazgeçirmeye çalışan insanlar ve faktörler ile mücadele etmek, CUMMINGS’in dediği gibi hiç bitmeyecek bir savaşla, savaşmayı gerekmektedir.

Hele hele günümüzde vahşi kapitalizmin bütün yapılarıyla insanları ve insanlığı sömürdüğü ve tağşiş(ağarmağa=değerini düşürme) yaptığı bir dünya düzeninde milyarlarca insan bunu farkına bile varamadan ömrünü tamamlayarak dünya hayatını tamamlamaktadır.

Milyonlarca insan da, bunun mücadelesini az veya çok, şöyle veya böyle, karınca-kaderince, kendine özgü ve içindi bulunduğu sosyo-ekonomik koşullara göre vermektedirler.

Ancak günümüz dünyasında, Bir atasözünde ifade edildiği gibi “ip ipsizin eline geçtiği için.”, bu mücadelede kaybeden tarafta oluyorlar.

Bu savaşı kazanmak için, hiç bitmeyen bir savaşı ve koşullarını göze alarak devam ettirmek gerekiyor.

Son cümleyi şöyle bitirelim.

Dünyanın en zor savaşı olan kendin olarak kalabilmeyi başaranlara selam olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.