banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gemi Kiralamak Ne İşe Yarar?

 

28 Ekim 2022
Gemi Kiralamak Ne İşe Yarar?

Gelişen teknolojiyle birlikte insanlığın gereksinimleri, refahı ve yaşam kalitesi için vazgeçilmez bir hal alan dünya ticaretinin olmazsa olmazı, kıtalar arası mesafelerde ve büyük hacimlerdeki ucuz yük taşımacılığının sağlanmasına imkân tanıyan denizyolu taşımacılığıdır. Günümüze bakıldığında dünya ticaretinin neredeyse %90’ını denizyolu taşımacılığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bunun sebebi ise maliyetinin düşük olmasının yanı sıra miktar ve boyut açısından büyük yüklerin uzun mesafeli bölgelere taşınmasına olanak sağlaması olarak tanımlanabilir. Gemiler, yük taşıma kapasitesi büyük araçlar olduğu için, taşımanın birim maliyetleri de bir o kadar düşük oluyor. Bu nedenle de taşımacılık ihtiyacı olan kurumlar ya da kişilerin gemi kiralama taleplerinin de arttığı gözlemlenebiliyor.

Gemi Kiralama Süreçleri

Denizyolu taşımacılığı, gemi kiralama işlemleriyle de gerçekleştirilebilir. Gemi kiralamada süreç ve koşullar farklılık gösterebilecek şekilde hazırlanan birtakım sözleşmelerle başlıyor. Deniz ticareti sürecinde taraflardan hiçbirine acente ya da vekil gibi bir unvanla bağlı kalmadan belirli bir ücret karşılığında sözleşmelerle aracılık yapan bazı kişi ve kurumlara “broker” adı veriliyor. Brokerler, gemi kiralama işlemlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Bu kişiler bir şirket içerisinde de olabiliyor ya da firmaların talepleri doğrultusunda dışarıdan destek olarak da alınabiliyor.

Gemi kiralama işlemlerinde ve buna bağlı olan ticari operasyonlarda genellikle brokerlar görev alıyor. Bununla birlikte gemilerin onarımı, bakımı, malzemeleri ve güverte güvenliği gibi diğer alanlarda ya da makine enspektörleri gibi diğer süreçlerle teknik elemanlar ilgileniyor. Gemi kiralama işlemlerinde brokerlar, piyasaya olan hakimiyetleri sebebiyle genellikle tarafların anlaşmasına yardımcı görevi görüyorlar.

Gemi kiralama; tahıl, maden, demir çelik ürünleri, proje yükler, inşaat malzemeleri ve ağır sanayi malzemelerine kadar birçok farklı ebatlardaki yat ve teknelerin taşınmasına kadar uygun nitelikte bir nakliye olanağı sağladığı için oldukça önemlidir. 

BATI InnovativeLogistics, ülkemiz ve dünya genelindeki birçok kurumsal şirkete gemi kiralama hizmetlerini güvenle sağlamaktadır. Taşınacak olan yüklerin en az maliyetli ve en güvenli biçimde taşınabilmesi amacıyla seçkin ve profesyonel armatörlerle iş birliği sağlayarak, nakliyesi gerçekleştirilecek yükler için müşterilerinin doğru firmalarla bir araya gelmesinde ayrıcalıklı rol oynamaktadır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.