banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akaryakıt ödemelerinde yeni dönem! Tek fiyat uygulaması başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle akaryakıt ürünleri istasyonlarda aynı fiyata satılacak. Bu kapsamda yarın itibarıyla 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek. 

15 Mayıs 2024
Akaryakıt ödemelerinde yeni dönem! Tek fiyat uygulaması başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürünlerin aynı fiyata satılmasını sağlayacak yeni bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda, 13 bin bayide yarından itibaren fiyat güncellemeleri gerçekleşecek.

EPDK'nın yeni kararıyla, akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin, dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi farklı özelliklerle satılan ürünler için fiyat farkı uygulanmayacak. Böylece, tüketiciler aynı tür akaryakıt ürünlerini farklı fiyatlardan satın almaktan kurtulmuş olacaklar.

KATKI MADDELERİ FİYATLARI ETKİLEMEYECEK

EPDK'nın açıklamasında, tüketicilerin belirsizliklerle karşılaşmaması ve işletmelerin operasyonlarında kolaylık sağlanması hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıt özelliklerini iyileştirmek için katkı maddeleri kullanabileceği ancak bu durumun fiyatları etkilemeyeceği belirtildi.

13 BİN AKARYAKIT İSTASYONU YARIN FİYAT GÜNCELLEYECEK

Bu kararın, yaklaşık 13 bin akaryakıt bayisinin ve tüketicilerin en yüksek hizmet ve kalite standartlarına ulaşmasını sağlayacağı ifade edildi. EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli koşullar altında ürünlerinde değişiklik yapabileceğini ancak bu değişiklikler için EPDK'ye bilgilendirme ve izin alma yükümlülüğünün devam ettiğini de belirtti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.