BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Google Analytics Nedir?

 

20 Ekim 2022
Google Analytics Nedir?

Google Analytics; izleme kodu olan web siteleri için kitlelerin lokasyon cihazları, oturumlar,  e-ticaret işlemleri, kullanıcı dönüşüm ve davranışları gibi pek çok veriyi ölçen araca verilen isimdir. Google Analytics ücretsiz web sitesi analiz platformudur ve oldukça popülerdir.

Google aracılığıyla sunulan Google Analytics, web sitesi trafiği ile ilgili detaylı bilgi akışı sağlar. Google Analytics kullanıcıları siteye gelen trafiğin kaynaklarını (sosyal trafik, yönlendirme trafiği, organik trafik ve ücretli trafik) kolaylıkla görebilir. Bunun yanında web yöneticilerinin belirli bir web sitesindeki ziyaretçi etkinliğini anlamalarına yardımcı olan özellikleri sunar. Bu etkinlikler aracılığıyla özel hedefler oluşturulabilir. Bu ve benzeri verileri sunan Google Analytics, kullanıcının hesabında yer alan verileri önemli ölçüde basitleştirir. İhtiyaç olan görünümleri ve bu verileri anlamayı kolaylaştıran tasarım sunar.

Google Analytics Ne İşe Yarar?

Google Analytics kullanmanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajlardan ilki ve en önemlisi Google Analytics aracılığıyla rakip firmalarla kolaylıkla mücadele edilebilmesidir. Google Analytics sayesinde işletmelerpek çok rakibini geride bırakabilir.Bu hizmeti kullanmanın diğer avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • İşletmeler sitelerine gelen ziyaretçilerin çıkma oranlarını, sitede geçirdikleri ortalama süreyi ve hangi sayfalarda gezindiklerini net bir şekilde görebilir.
  • Markalar web sitesi üzerindeki SEO çalışmalarını takip edebilir ve anahtar kelimelerin işe yarayıp yaramadığını analiz edebilir.
  • E-ticaret siteleri web sitesinin zayıf noktalarını öğrenerek bu alanları geliştirecek çalışmalar yapabilir.
  • İşletmeler web sitelerinin güçlü taraflarını çözümleyebilir ve geliştirilmesi gereken sayfa ya da alanları raporlayarak gerekli iyileştirmeleri yapabilir.
  • Markalar web sitelerine gelen ziyaretçi sayısını görebilir ve hedef kitle analizi işlemiyle bu analize uygun güncellemeleri yapabilir.
  • T-ticaret siteleri Google Analytics üzerinden reklam kampanyalarının başarısını ölçümleyebilir.
  • İşletmeler ziyaretçi bilgilerini (cinsiyet, yaş, coğrafi bölge vs.) toplayabilir.
  • Google Analytics potansiyel ve gerçek müşterilerin ayrılmasına yardımcı olur. Böylelikle işletmeler potansiyel müşterilerini fark edebilir ve yeni pazarlar oluşturma fırsatı bulabilir.

Google Analytics web sitelerin ölçülmesini sağlayan önemli araçlardan biridir. Google Analytics ile veri elde etme ve veri stratejisi belirleme çalışmaları başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Dijital pazarlama ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.