BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya esnafının sorunları masaya yatırıldı

Kısıtlamalardan etkilenenlerin başında gelen esnaf ve sanatkarların sorunları, Konya Valiliğinde masaya yatırıldı. Vali Vahdettin Özkan, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve diğer oda başkanlarını dinledi. 

22 Mart 2021
 Konya esnafının sorunları masaya yatırıldı

Koronavirüs salgını dolayısıyla uygulanan kısıtlamalardan en çok etkilenin kesimin başında esnaf ve sanatkarlar geliyor.

Kısıtlamalar kapsamında bir çok iş yerinin kapalı olması, açık olan iş yerlerinin sadece paket servis yapabiliyor olması nedeniyle esnaf ve sanatkarlar zor durumda.

KONU, VALİLİK GÜNDEMİNDE

Hükümetin desteklemelerine rağmen zor günler geçiren Konyalı esnafların sorunları, bugün Konya Valiliğinde masaya yatırıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak önderliğindeki bir grup oda başkanı, Vali Vahdettin Özkan ile görüştü.

ÖNERİ VE İHTİYAÇLARI KONUŞULDU

Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu, Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanının hazır bulunduğu görüşmede, pandemi döneminde esnafın öneri ve ihtiyaçlarına dair istişarelerde bulunuldu.

KONYA KIRMIZI LİSTEDE

Konya, Sağlık Bakanlığının son risk haritasında kırmızı, yani çok yüksek riskli alanda yer alıyor. Bu nedenle 2 Mart itibariyle başlayan kontrollü normalleşmeden çok fazla yaralanabilmiş değil ve bir çok iş yeri hala kısıtlamalardan etkileniyor.

YERİNDE KARAR

Yeni normalleşme kararlarından biri de illerde, vaka durumuna göre kısıtlamaları kaldırmak ya da yeni kısıtlamalar getirilmesi kararını İl Hıfzıssıhha Kurulları verebiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.