banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

07 Mayıs 2024
E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?

E ihracat kişi ve işletmelerin kendilerine ait bir online mağaza üzerinden yurt dışına ürün sattığı iş modeline verilen isimdir. Genellikle markalar e-ihracat yaparken belirli bir ülkeye yönelebilecekleri gibi çok dilli bir site açarak birden fazla ülkeye de satış yapabilmektedir.

 

Günümüzde çoğu işletme marka bilinirliği yaratmak ve daha fazla satış yapmak adına e-ihracat sitesi kurmayı tercih etmektedir. Fakat bu süreçte de işletmelerin önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. Aksi halde güven vermeyen bir site kurulduğunda bu satışlar üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

 

E-ihracat sitesi nasıl kurulur adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat sitesi kurmak hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ihracat sitesi kurma süreçleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Satış Yapacağınız Ülkeye Karar Verin

 

E ihracat sitesi kurmak için ilk olarak yapmanız gereken şey satış yapacağınız ülkeye karar vermek olmalıdır. Çünkü satış yapılacak olan ülkeye kuracağınız e-ihracat sitesi farklılık göstermektedir. Örneğin Almanya’ya satış yapacak olan işletmelerin Almanca bir site kurması gerekirken satışlarını Rusya’ya yapmak isteyenlerin ise Rusça bir site kurması gerekmektedir.

Bu nedenle kişi ve işletmelerin ilk olarak pazar araştırması yapması ve ardından satış yapacakları ülkeye karar vermesi gerekir.

 

Hedef Kitle Seçin

 

E-ihracatta hedef kitle seçimi de oldukça önemli bir unsurdur. Bu nedenle e-ihracat sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin bir hedef kitle belirlemesi de gerekir. Örneğin: lüks ürün satışı yapacak işletmeler daha zengin bir hedef kitleye hitap ederken ve profesyonel bir site kurması gerekirken organik ürünler satacak olan işletmelerin daha doğa dostu olduğunu gösteren bir site kurması gerekmektedir. Bu nedenle e-ihracat sitesi kurmadan önce hedef kitle seçiminin de yapılması gerekir.

 

Alt Yapı Seçin

 

E-ihracat sitesi kurulumunda kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok site kurma yöntemi bulunur. Bu noktada açık kaynaklı yazılımlar, hazır e-ihracat alt yapıları ya da site yazdırma yöntemlerine yönelmek mümkündür. Fakat günümüzde profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen kişi ve işletmeler Ticimax gibi hazır e-ihracat alt yapılarını tercih etmeye yönelmektedir.

 

Sitenizi Tasarlayın

 

E-ihracat alt yapınıza karar verdikten sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da site tasarımı olmalıdır. Site tasarımı yapacak olan markaların kullanıcı deneyimini ve mobil uyumluluğu göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü günümüzde kişiler profesyonel olan siteler üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Bunun yanı sıra e-ihracat sitesi tasarımı yaparken satış yapılacak olan ülkede yaşayan kişilerin alışveriş alışkanlıklarının da göz önünde bulundurulması oldukça önemlidir.

 

Ödeme Sisteminizi Ayarlayın

 

E-ihracat sitesi kurulumunu yapan kişi ve işletmelerin siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmeleri adına sanal posa da ihtiyacı bulunur. Markaların bu noktada sanal pos başvurusu yaparken hedef pazar ülkelerinde aktif olan alternatif ödeme sistemlerini de göz önünde bulundurması ve bu sistemleri de sitelerine entegre etmesi gerekmektedir.

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

E-ihracat sitenizi kurduktan sonra sattığınız ürün ve hizmetleri göndermek adına kargo anlaşması da yapmanız gerekir. Çünkü yurt dışına kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler çoğu zaman dolar ile gönderim sağlar ve bu noktada kargo anlaşması yapmak işletmelerin kargo gönderme maliyetlerini en aza indirmekte ve karlılıklarını artırmaktadır.

 

Pazarlama Çalışmalarınızı Yapın

E-ihracat sitesi kurulumunuzu gerçekleştirdikten sonra ürün ve hizmetlerinizi hedef pazarınızda ön plana çıkarmak ve satışlarınızı artırmak için sosyal medya pazarlamasından seo çalışmalarına, ınfluencer marketingden Google reklamlarına kadar olan her dijital pazarlama yöntemine yönelebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.

Kaynak: www.ticimax.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.