BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Önümüzdeki hafta dolar kuru ne olur? Atilla Yeşilada açıkladı

Atilla Yeşilada dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulunduğu konuşmasında Naci Ağbal yönetimimde acil yapılması gerekenleri söyledi 

08 Kasım 2020
Önümüzdeki hafta  dolar kuru ne olur? Atilla Yeşilada açıkladı

Atilla Yeşilada dün sürpriz bir kararla Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal hakkındaki düşüncelerini dile getirdiği konuşmasında yeni dönemde dolar kuruna müdahale gelmezse büyük problemlerin yaşanabileceğini öne sürdü.

Bir türlü durdurulamayan dolar kuru Merkez Bankası Başkanlarını bir bir yerinden ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Murat Uysal yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla görevden alındı. Murat Uysal’ın yerine Maliye eski bakanı Naci Ağbal getirildi.

Ekonomist Atilla Yeşilada son dakika kararıyla Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınarak yerine Naci Ağbal gelmesini değerlendirirken dolar kurunda neler olabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu.

Naci Ağbal’ın Murat Uysal’a göre çok daha teknik donanımı yüksek ve piyasalar tarafından taktir edilen, bilinen bir şahsiyet olduğunu ifade eden Atilla Yeşilada yeni dönemde yapılması beklenen sıkılaştırmaların gelmesi halinde piyasaların rahatlayacağını dile getirdi.

Atilla Yeşilada atılması gereken adımların atılmaması ve Naci Ağbal’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan gelen gerçeklerle uyuşmayan direktiflerle adım atmasının da çok büyük problemlere yol açabileceğinin altını çizdi

Piyasaların ABD’den gelen seçim sonuçlarıyla beraber pazartesiden itibaren Biden ile Türkiye arasındaki olumsuz  ve kötü giden ilişkiyi fiyatlayacağını belirten Yeşilada, dolar kurunun TL karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini belirtti.

“DOLAR – TL 9’A GİDEBİLİR”
Hafytaya Türk Lirası’ın dolar kuru karşısında  çok şiddetli bir baskı yiyeceğini ifade eden Yeşilada şahsi dolar kuru tahmini yapmadığını ancak Commerzbank gibi önemli kuruşların dolar – TL’nin 9’a gidebileceğini öngördüğünü hatırlattı.

Merkez Bankası’nın gelecek hafta dolar kuruna müdahale etmesi gerektiğinin önemini belirten Yeşilada konuyla ilgili şunları söyledi

"Gelecek hafta bu karar verilmek zorunda aksi halde Dolar – TL 9’a çıkarsa bir iki ay içerisinde enflasyon patlaması yaşarız ve kısır döngü başlar. İkincisi özel sektör patır patır dökülmeye başlar. İçinde bulunduğumuz durum bu. Buna verebilecek tepki derhal çok kapsamlı 400 - 500 baz puan bir faiz artırımıyla işe başlayıp iyi bir ekonomi politikası geliştirilmesi gerekir."

Kaynak Milli Gazete

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.