BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kamu araçlarında tasfiye başlıyor: 1500 araç satılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf edilmesine yönelik yeni bir adım atılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını duyurdu. Şimşek ilk aşamada kamu bünyesinde bulunan 1500 aracın tasfiye edileceğini ifade etti. 

26 Nisan 2024
Kamu araçlarında tasfiye başlıyor: 1500 araç satılacak!

Kamu kaynaklarında tasarruf edilmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 1-2 gün içinde 1500 kamu aracının tasfiyesi için resmi satış işlemleri başlatılacak.

Bakanlık, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında bulunan makam araçlarını gözden geçiriyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, gereksiz olanların tasfiye edileceği bir liste hazırlandı.

1500 ARACIN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla ilk aşamada 500 aracın satışa çıkarılacağı duyuruldu. Elde edilecek gelir hazineye aktarılarak, bütçe açıklarının kapatılmasına katkıda bulunacak. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye planı hazırlandı ve bu sürecin aşamalı olarak devam edeceği belirtildi.

YENİ ARAÇ ALIMINA SIKI KURALLAR GETİRİLECEK
Yeni araç alımı ve kiralanması konusunda sıkı kurallar uygulanacak.
Acil ihtiyaç durumlarında, kamu kurumlarının öncelikle ellerindeki araçları satarak yerine yeni araç alabileceği veya kiralayabileceği belirtildi.
Makam araçlarının kullanımına kısıtlama getirileceği ve kullanacak kadroların yeniden belirleneceği açıklandı.

TASARRUFLAR HAZİNEYE BİLDİRİLECEK
İdareler, genelgenin belirlediği konularda gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 28 Temmuz'a kadar resmi yazıyla bildirecekler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.