banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şaşılık Ameliyatı Fiyatları

 

30 Nisan 2024
Şaşılık Ameliyatı Fiyatları

Şaşılık ameliyatı,göz kayması probleminin tedavi edilmesi ve gözler arasındaki paralelliğin yeniden sağlanması üzerine uygulanan ameliyatlardır. Ameliyat ile şaşılık nedeniyle gelişen ve günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen belirtilerin giderilmesi sağlanır. Ameliyat sırasında göz kaslarına müdahaleler gerçekleştirilerek kaslar arasında güç eşitliğinin sağlanması hedeflenir. Ameliyatı sürecine girmeden önce tedavi planlaması ve ameliyat sırasında yapılması gereken uygulamalar doğru şekilde planlanmalıdır. Bu sayede ameliyattan hedeflenen sonuç elde edilebilir.

Şaşılık ameliyatı alanında uzman bir göz hastalıkları uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Kaslara ideal derecede müdahale gerçekleştirilmesi gerektiğinden ameliyat profesyonellik gerektirir. Bu noktada çeşitli uzmanların ismi ön plana çıkarken ameliyat fiyatlandırmaları arasında da farklılıklar görülebilir.

Göz Kayması Ameliyatında Ameliyat Süreci Fiyatı Etkiler Mi?

Şaşılık ameliyatı hastane ortamında gerçekleştirilen ve sterilizasyonun önemli olduğu bir ameliyat türüdür. Ameliyatlar lokal anestezi veya genel anestezi etkisi altında gerçekleştirilebilir. Ameliyat olduktan sonra aynı gün içerisinde hasta taburcu edildiğinden hastanede yatış gerekmemektedir. Ameliyat sırasında göz çevresinde veya göze herhangi bir kesi açılmayacağından ameliyat sonrasında dikiş alınması veya pansuman ihtiyacı doğmaz. Sadece ameliyat sonrasında gelen ilk gün içerisinde göz kapalı tutulur ve ertesi gün doktor tarafından gerçekleştirilecek muayene sırasında bandaj açılır. İlk temizlik ardından geri kalan hijyen işlemleri hastanın kendisi tarafından gerçekleştirilir.

Bu durumların hepsi ameliyatın fiyatlandırmasını etkileyen başlıklardır. Hastanede yatış gerekmediğinden fiyatlandırma dahilinde hastane konaklaması devre dışı kalır. Hastanın ihtiyaç duyduğu anestezi türüne göre bazı hastanelerin fiyatlandırmalarında farklılıklar görülebilir. Operasyon odası veya ameliyathane ortamında gerçekleştirilen işlemlere göre de yine fiyatlandırma değişebilir. Ameliyat sonrasında pansuman ihtiyacı gerekmediğinden pansuman için ek bir gidere gerek kalmamaktadır.

Ameliyat sonrasında komplikasyon gelişimini önlenmesi, batma ve kızarıklık gibi şikayetleri kontrol altında tutulabilmesi için doktor bazı ilaçlar reçete eder. Bu ilaçların alımı ve ödemesi hasta tarafına aittir. İlaçlar herhangi bir eczaneden temin edilebilir.

Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktor bir hastane doktoru veya şahsi muayenehanesinde hizmet veren bir doktor olabilir. Bu durumda fiyat farklılığı yaratabilir. Doktorun anlaşmalı olduğu hastaneye göre de hastane fiyatlandırmalarıameliyat fiyatını değiştirebilir.

Güncel Şaşılık Ameliyatı Fiyatları

Döviz kurunda meydana gelen değişimlerle beraber sağlık sektöründeki fiyatlandırmalar da belirli dönemlerde değişikliğe uğrar.Şaşılık ameliyatı fiyatlarıda hastane masrafları nedeniyle bu değişikliklerden etkilenir.Ameliyatın gerçekleştirildiği hastaneler arasında fiyat farklılıkları olabilir. Güncel fiyat bilgisine ulaşmak için ilgili doktorun çalıştığı hastane veya şahsi muayenehanesinde hizmet veren müşteri danışmanlarıyla iletişime geçilebilir. Ameliyat olunmasına yakın bir dönemde fiyat bilgisi alınması güncel fiyatlar hakkında doğru bilgiye sahip olunmasını destekleyecektir.

Şaşılık Tedavisinde Tek Ameliyat Yeterli Midir?

Şaşılığın neden kaynaklı geliştiği ve bulunduğu evreye göre ameliyat sayısı değişebilir. Genellikle tek bir ameliyatta ciddi ölçüde başarı elde edildiğinden ilk ameliyat sonrasında hastanın şikayetleri giderilmiş olur.Ancak tek bir ameliyatta müdahale edilebilecek kas ve bölge sayısı sınırlıdır. İleri derece göz kayması vakalarında çok sayıda kasa ve bazı sinirlere müdahale edilmesi gerekebilir.Bu tür durumlarda ameliyat birden fazla aşamaya bölünebilir.Operasyon kapsamı ve ne şekilde yapılacağı ameliyata girmeden öncesinde gerçekleştirilecek muayeneler sırasında belirlenir. Doktor gerekli planlamalar yaparak ve müdahale edilmesi gereken kasları belirleyerek ameliyat sürecini planlayabilir. Beklenmedik bir durum yaşanmadığı müddetçe tedavi sürecinin kaç ameliyat ile tamamlanacağı hastaya bildirilir.

Şaşılık ameliyatı uzmanlık gerektiren bir tedavi şeklidir. Bu nedenle fiyat bilgisi alınırken ekonomik fiyatlara odaklanılması yerine doktorun uzmanlığına odaklanılması önerilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.