BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

50 ilde 1000 civarında vergi müfettişi sahaya indi.

Maliye’den lüks araç ticaretinden, kuyuma, özel eğitim kurumlarından ulaştırma ve inşaata radar... Büyük mükellefler sahada denetlenecek 

29 Nisan 2024
50 ilde 1000 civarında vergi müfettişi sahaya  indi.

Hürriyet Gazetesinde yer alan haberde Bir süredir hileli KDV ile vergi denetimini sürdüren Maliye, şimdi yeni bir aşamaya geçiyor. Bu etapta büyük mükelleflerle ilgili kapsamlı bir saha çalışması başlatılıyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 50 ilde 1000 civarında vergi müfettişi ile lüks araç ticaretinden, kuyumculuk sektörüne, özel eğitim kurumlarından ulaştırmaya vergi incelemesi yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı vergi müfettişleri kayıt dışı ekonomi ile etkin ve yerinde mücadele kapsamında yeni bir planlama yaptı. Bir süredir hileli KDV oranları, IBAN ile ilgili altyapı çalışmaları yapan Maliye Bakanlığı, ilk etap denetimin ardından şimdi orta ve büyük mükelleflerle ilgili detaylı bir vergi inceleme sürecini başlatıyor.

KIRMIZI ET, KRİPTO BORSA, SAHTE FATURA

Planlama kapsamında yaklaşık 50 ili kapsayan ve 1000 civarında vergi müfettişinin katılımıyla birçok sektörü içine alan yaygın vergi incelemeleri yürütülecek. Yapılacak incelemeler sırasında özellikle son dönemde kayıt dışılıkla ilgili IBAN ve mail order üzerinden yapılan ödeme ve para transferleri, banka hesaplarının başkalarına kullandırılması, kırmızı et piyasasındaki kayıt dışı işlemler, vergi istisna ve muafiyetlerinden yararlanan mükellefler tarafından yapılan işlemler denetlenecek. Ayrıca KDV oranlarının farklı uygulanması, gayrimaddi hak ödemeleri, kripto para borsaları üzerinden yapılan işlemler, haksız yere stok affından yararlanan mükellefler, lüks araç ticareti mercek altına alınacak. Kuyum sektörü, perakende sektörü, ulaştırma ve depolama sektörü, enerji sektörü, sağlık sektörü, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörü, inşaat sektörü, tekstil sektörü radara alınacak. Bu sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler, özel eğitim kurumları ile sahte fatura kullanılmak suretiyle vergi kaybına sebebiyet veren mükellefler başta olmak üzere orta ve büyük ölçekteki birçok mükellefe vergi incelemesi kapsamında sorular yöneltilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.