BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

DOÇ. DR. RAMAZAN GÜNDÜZ SEHAL BİLİM SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

İlçemizin gözde eğitim kurumlarından Seyyid Harun Anadolu Lisesi “Bilim Söyleşileri Etkinlikleri” kapsamında Gökhöyük Kazı Heyet Başkanı Doç. Dr. Ramazan GÜNDÜZ’ü ilçemize davet etti. 

26 Nisan 2024
DOÇ. DR. RAMAZAN GÜNDÜZ SEHAL BİLİM SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Seyyid Harun Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ercan ARSLAN şunları ifade etti: “SEHAL Bilim Söyleşilerine bizler bu hafta Okulumuz Müzecilik Kulübü etkinliği olarak  Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan ve halen Gökhöyük Kazı heyet başkanlığını yürüten  Doç. Dr. Ramazan GÜNDÜZ’ü davet ettik. Kendileri okulumuz müze konferans salonunda öğrencilerimizle"Gökhöyük Kazıları Işığında Seydişehir'in Erken Dönem Kültürel Mirası" konulu söyleşiyi  gerçekleştirdi. Söyleşide Seydişehir bölgesinde Tarih Öncesi kültür izlerinin görüldüğü  yerleşim yerleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gökhöyüğün Orta Anadolu da önemli bir Neolitik dönem yerleşim yeri olduğunu, 2023 yılında başladıkları kazı çalışmalarında elde ettikleri buluntuların dünyanın ilk şehir yerleşmesiolan Çatalhöyükile dönemsel eşdeğer özellikler gösterdiğini söyleyerek bu höyüğün taşıdığı tarihsel önemine dikkat çekti. Burada devam ettirilecek kazı çalışmaları ile Seydişehir'in ve ülkemizin kültürel mirasının daha da zenginleşeceğini ifade etti. Gençlerimizin tarih bilinci ile yetişmelerinin önemine vurgu yapan GÜNDÜZ, ülkemizin sahip olduğu kültürel mirasın korunması ve tanıtımında gençlerimize çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Söyleşinin sonunda Konya'mızın ilk resmi okul müzesi olma özelliğine sahip olan Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi'ni degezdi. Müzenin bölümleri ve yapım süreci ile ilgili bilgiler alan Doç. Dr. Ramazan GÜNDÜZ müzeden çok etkilendiğini, böyle bir mekanın bir okul içerisinde oluşturulmasının gurur verici olduğunu söyledi. Program sonundaTarih Öğretmeni Ercan ARSLAN kendilerine son çalışması olan “Konya Tarihinde Seydişehir Araştırmaları” adlı eserini takdim etti. Daha sonra okul müdürü Mustafa UÇAN  değerli akademisyenimize katılım ve değerli paylaşımlarından ötürü teşekkür ederek günün anısına plaket takdim ederek  çalışmalarında başarılar diledi.

Tarihçi ARSLAN; Okul olarak bilim söyleşileri, kariyer günleri, kültür gezileri, sosyal ve sanatsal faaliyetlerine devam edeceğiz dedi.

Bizde Seydişehir basın ailesi olarak Seyyid Harun Anadolu Lisesinin İlçemizdeki bilimsel ve kültürel ve eğitim faaliyetlerini takdir ile takip etmeye devam edeceğimizi belirterek çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.