banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


توخ الى الرزق اسبابه
ولا تشغلن به بالك
فان كنت تجهل عنوانه
فرزقك يعرف عنوانك
Tevehhâ ilerrizki esbâbehu,ve la teşğelenne bihî bêleke,fein künte
techelü unvânehu, ferizkuke ya'rifu  unvâneke.
Rızkın( meşrû) sebeplerine sarıl fakat rızkını kafaya takma onu dert edinme, eğer sen rızkının adresini bilmiyorsan, senin rızkın senin adresini(iyi) bilir( ve seni gölge gibi takib eder).

Rızkını ve başka sıkıntılı durumlarını dert edinen biri hikmetli söz söyleyen birisine derdini açmış, hikmet sahibi demiş ki:Sana iki şey soracağım bunlara cevap ver! Adam olur demiş.
Soru 1-) Sen dünyaya geldiğinde bu sıkıntılar seninle mı geldi?  adam yok demiş.
Soru 2-) Sen öldüğünde bu sıkıntıları mezara beraber götürecek misin?adam yok demiş.
O zaman geldiğinde olmayan gittiğinde de olmayacak olan bu sıkıntıları ömrünü zehir ederek dert edinme, yerden çok gökyüzüne bak, rızkın ve diğer sıkıntıların giderilmesi için yüce Allah'a dua et O halleder.

Senin rızkın önceden taksim edilmiştir sana ait olan sana ulaşacak, kaderinde ne varsa onu göreceksin, bu dünya kafayı ona takmaya ve onun dert edinmeye değmez bir kaç günlük dünya, dünya Hayy ve Kayyum olan yüce Allah'ın tasarrufundadır.

Eğer kişi gayret edip dünya sevgisini kalbinden çıkarabilirse onun yerine kesin kes yüce Allah'ın sevgisi yerleşir.
Bu zordur ama zoru başarmak her kişinin değil,er kişinin işidir.

Allah'ım! Bizlerin ve bütün mümin kardeşlerimizin kalbini sevginle doldur, derdimiz çabamız ve gayemiz hep senin rızan ve senin  sevgin olsun.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN 
Emekli Müftü 

10  Mayıs 2024 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.