banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Öğretmenler cuma günü iş bırakıyor

 

09 Mayıs 2024
Öğretmenler cuma günü iş bırakıyor

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın 5 ay önce okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Bazı eğitim sendikalarına üye öğretmenler, yarın (10 Mayıs 2024 Cuma) derslere girmeme kararı aldı.

Eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözün bulunması için yapılacak iş bırakma eylemine ilişkin olarak yapılan açıklamalarda, “Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Eğitimde şiddete dikkat çekmek amacıyla 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.