BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hastanelerde influenza yoğunluğu

Konya’daki hastanelerde influenza yoğunluğu 

22 Ocak 2024
Hastanelerde influenza yoğunluğu

Havaların soğumasıyla birilikte kapalı ve kalabalık mekânlarda geçirilen sürenin artması, üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarında artışa sebep oldu. Konya’daki hastanelerde yoğunluk yaşanıyor.
Konya’daki hastanelerde influenza yoğunluğu
Havaların soğumasıyla birilikte kapalı ve kalabalık mekânlarda geçirilen sürenin artması, üst solunum yolu enfeksiyonları vakalarında da pik seviyelerin görülmesini beraberinde getirdi.

Grip, nezle, Kovid varyantları ve RSV, influenza gibi virüs kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonları Aralık ayı itibarıyla zirveye çıktı.

Konya Şehir Hastanesi başta olmak üzere kentteki tüm hastanelerde yoğunluk yaşanıyor.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Akkuş, "Özellikle influenza çok yaygın. Bu kendisini genellikle ateşle gösterir. Halsizlik, sıvı alımının azalması, viral bir döküntü ile de karşımıza çıkar. Bazı vakalarda 6-8 hafta süren öksürükleri görebiliyoruz. Viral üst solunum enfeksiyonu olarak başlayıp, belirli bir zaman sonra kalp kasının iltihabı gibi durumlarda karşılaşabiliyoruz. Üst solunum yolu enfeksiyonuyla gelerek zatürreye dönenler de var. Bazıları doktora başvurmadan antibiyotik kullanıyor. Biz semptomatik tedavi düşünüyoruz. Lütfen kendi başlarına ilaç kullanmayın. Bu çok tehlikeli bir durum" dedi.

konyadaki-hastanelerde-influenza-yogunlugu.jpeg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde solunum yolu enfeksiyonlarında bir artışın söz konusu olduğu ve şu anda hangi virüslerin etkin olduğu sorusuna, “İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir." yanıtını vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.