BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kassam Tugayları'ndan 'Aruri suikasti' açıklaması

İşgalci İsrail’in Lübnan’daki terör saldırısında şehit olan 7 Hamas yetkilisiyle ilgili Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’ndan ilk açıklama geldi. 

04 Ocak 2024
Kassam Tugayları'ndan 'Aruri suikasti' açıklaması



Gazze Şeridi’nde İsrail soykırımına direnen İzzettin Kassam Tugayları, işgalcilerin Lübnan’daki suikast saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yayınladı. Askerî bildiride, Salih Aruri ve diğer şehitlerin, Filistin halkının kutsal mabetleri için kendi kanlarını ve canlarını feda ettiği belirtildi.

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma, bilakis onlar diridirler” ayet-i kerimesinin alıntılandığı bildiride, şehitlerin isimlerine yer verildi.

İsrail’in “kanser hücresi” olarak nitelendirildiği açıklamada, “Liderlerimize suikast bizim için bir şeref madalyasıdır. Hareketimiz ve direnişimiz yalnızca yolumuza devam etme kararlılığımızı artıracak, işgale saldırganlığının bedelini ödetecektir” denildi.

Bildiri, Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin her konuşmasında dillendirdiği “Bu bir zafer yada şehadet cihadıdır.” ifadesiyle nihayetlendirildi.

Salih Aruri. Arkaplanda Hamas'ın şehit liderlerinden Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz Rantisi yer alıyor.
Salih Aruri. Arkaplanda Hamas'ın şehit liderlerinden Şeyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz Rantisi yer alıyor.

KANLARI MİLLETİN KANINA KARIŞTI
İşte Kassam Tugayları Askeri Enformasyon Dairesi'nin şehit Salih Aruri ve arkadaşlarıyla ilgili yayınladığı bildiri:

{Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilakis (onlar) diridirler, Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar.}  (Al-i İmran: 169)

El Kassam, Mücahit Komutanı Şeyh Salih El Aruri "Ebu Muhammed"i ve şehit kardeşlerini yad ediyor.

Şehid İzzeddin El Kassam Tugayları, muzaffer hareketimizin ve tugaylarımızın çok sayıda şehidini halkımıza ve Arap ve İslam milletimizin kitlelerine teslim etmektedir.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Mücahid Lideri Şeyh/ Salih Muhammed El Aruri “Ebu Muhammed” İşgal altındaki Batı Şeria'daki El Kassam Tugayları'nın en önde gelen kurucusuydu.

Mücahid Kassami Komutanı/Azzam Hüsnü El-Akra “Ebu Abdullah”

Mücahid Kassami Komutanı / Samir Fawzi Fendi “Ebu Amer”

Ve onların salih Mücahid kardeşleri;

Şehid Mücahid/ Ahmed Muhammed Hammud “Ebu’l-Fadl”

Şehid Mücahid / Muhammed Said Başaşa “Ebu İbrahim”

Şehid Mücahid/ Mahmud Zaki Şahin “Ebu Abdul Rahman”

Şehid Mücahid/Muhammed Essam El-Rayes “Ebu Müslim”

Muhammed El Rayes'in son videosu ortaya çıktı
Muhammed El Rayes'in son videosu ortaya çıktı

Şeyh ve kardeşlerinin çeşitli merhalelerde başarılı oldukları, böylece kurdukları, inşa ettikleri ve inşa etmeye giriştikleri mübarek bir yolculuk ve yorulmak bilmeyen bir cihad, ta ki işgalcinin boğazında bir diken olan müstahkem bir kale ve yüksek bir yapı haline gelinceye kadar, hatta Allah'ın izniyle yakın zamanda yok olmasına zemin hazırlayan büyük direnişin darbeleri altında inleyen bu suçlu yapıya yönelik gerçek bir tehdit ve Mescid-i Aksa tufanı, Şeyh'in gösterdiği bu mübarek çabaların sadece son tezahürüdür. Salih ve kardeşleri, büyük katkılarda bulundukları milletimizin en kutsal mabetlerini savunmak için, kendi saf kanlarının, halkının ve milletinin kanına karışması için canlarını feda ettiler. Mescid-i Aksa’ya destek için ayağa kalktılar ve Gazze’deki halkının yanında yer aldılar.

Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı
Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı

İSRAİL KANSERİ SÖKÜLÜP ATILANA KADAR...
Şeyh Salih El Aruri ve kardeşlerinin Lübnan topraklarında katledilmesi, bu düşmanın millet için tehlike oluşturduğunu, bu oluşumla savaş alanının açık olduğunu, onunla mücadele etmenin ve onu kötülüklerinden caydırmanın bir görev olduğunu teyit etmektedir. Bu kanserin Filistin topraklarından sökülüp milletin kötülüklerinden kurtulmasına kadar tüm arenalarda ve cephelerde milletimizin yanında duracağız.

Liderlerimize suikast bizim için bir şeref madalyasıdır. Hareketimiz ve direnişimiz yalnızca yolumuza devam etme kararlılığımızı artıracak, işgale saldırganlığının bedelini ödetecektir. Onların kanı, dünyayı aydınlatan bir fener olarak kalacaktır. Bizim için kurtuluşa giden yol ve bu kırılgan varlığa, topraklarımızdan, kutsallıklarımızdan silininceye kadar musallat olmaktır.

"Ve sana ne zaman olacağını soruyorlar. De ki, belki yakında olur." (Ahzab-63)

Bu bir Zafer yada Şehadet Cihadıdır.
"ŞEHADETİ ARIYORUM"
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, verdiği son röportajlardan bir tanesinde, “Şehit olup Allah’a kavuşmak benim için büyük bir zaferdir.” demişti.

Aruri, “Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Zamanlar ve çağlar Allah’ın elindedir. Şehit olarak Allah’a kavuşmak ve hayatımızı sonlandırmak, umduğumuz en büyük zaferdir. Ben şehadeti arıyorum.” diye konuşmuştu.

Salih Aruri, 57 yaşında şehadete ulaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.