BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İşgalcilerin ne kadar korkak olduğunu gördük

HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, son 5 günde Gazze Şeridi'nde 100'den fazla terörist İsrail askeri aracının vurulduğunu duyurdu. Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, direniş güçlerinin 70 gün sonra hâlâ elleri tetikte beklediğini dile getirdi ve İsrail terör güçleriyle girilen çatışmalarda, işgalcilerin ne kadar "korkak, zayıf ve ahlâksız" olduğunu gördüklerini ifade etti. 

17 Aralık 2023
İşgalcilerin ne kadar korkak olduğunu gördük

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 70. gününde, sahada yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi. ABD'nin, İsrail'e, sanki dünyanın en büyük devletlerinden biriyle savaşıyormuş gibi havadan destek köprüsü kurduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, buna rağmen Filistinli direniş güçlerinin terörist İsrail güçlerinin saldırılarına karşı koymaya devam ettiğini belirtti.

Son 5 gün içinde Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesi, Eş-Şucaiyye ve Ez-Zeytun mahalleleri ile Şeyh Rıdvan bölgesinde ve güneydeki Han Yunus'ta 100'den fazla askeri aracı hedef aldıklarını, İsrail piyade güçlerine pusu kurduklarını aktaran Ebu Ubeyde, bu süreçte çok sayıda İsrail askerinin öldüğünü ve yaralandığını kaydetti.

 

“KORKAK, ZAYIF VE AHLÂKSIZLAR”

Direniş güçlerinin 70 gün sonra hâlâ elleri tetikte beklediğini dile getiren Ebu Ubeyde, İsrail terör güçleriyle girilen çatışmalarda, işgalcilerin ne kadar "korkak, zayıf ve ahlâksız" olduğunu gördüklerini ifade etti.

İsrail'in, askerlerine değil teknolojiye ve gelişmiş silahlara güvendiğini belirten Ebu Ubeyde, "Bu askerler gerçekle yüzleştikleri anda kaçıyor, çığlık atıyor ve çocuk gibi yardım istiyor. Bizim mücahitlerimiz ise onları avlıyor" dedi.

İsrail askerlerinin verdiği kayıpların, Tel Aviv yönetiminin açıkladığından kat kat fazla olduğunu söyleyen Ebu Ubeyde, "İsrail'in ölü ve yaralı sayısını gizlemesi beklenen bir durumdur, zira düşman her savaşını yalan ve dezenformasyon üzerine kurmuştur" diye konuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki baskın ve saldırılara da değinen Ebu Ubeyde, Filistin halkının ve direniş güçlerinin görevinin, işgalciye karşı her yolu kullanarak direnmek olduğunu kaydetti.

Filistin halkının bir bütün olduğunu ve topraklarından gitmeyeceğini vurgulayan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci İsraillilerin gideceğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.