BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gram altın sahipleri şaşıp kaldı: Hatice Kolçak 1 Ocak'ta kaç lira olacağını açıkladı

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki son gelişmelerle ilgili çarpıcı öngörülerde bulundu. Kolçak'ın açıklamalarına göre, önümüzdeki dönemde altın piyasasında sürpriz hareketlilik yaşanabilir. 

17 Aralık 2023
Gram altın sahipleri şaşıp kaldı: Hatice Kolçak 1 Ocak'ta kaç lira olacağını açıkladı

Altın fiyatlarındaki son yükselişle ilgili değerlendirmelerde bulunan piyasa uzmanı Hatice Kolçak, gelecek dönemde altın piyasasında sürpriz gelişmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Ons altın fiyatlarındaki potansiyel yükselişin, gram altın fiyatlarını olumlu bir şekilde etkileyebileceğine dair uyarılarda bulundu.

Kolçak, kişisel YouTube kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamalarda, "Altın piyasalarında şu anda coşkulu bir dönemdeyiz. FED faizlerinin etkisi azalmaya başladı ve ons altında 2024'e doğru tarihi zirveler görülebilir.

2024'te ons altın için 2500 dolarları görmek mümkün. Hatta ilerleyen yıllarda 3000 dolarları bile görebiliriz." ifadelerini kullandı. Kolçak, altın yatırımcılarına da seslenerek ani fiyat değişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

"Altın alımı yaparken zamanlama önemli. Anlık dalgalanmalara karşı sağlam bir strateji belirlemek gerekiyor. Gram altında kuyumcu fiyatlarıyla ekran fiyatları arasında farklar olabilir.

Yıl sonuna doğru gram altın için 2000 lirayı görmemiz mümkün. Beklenmedik fiyat hareketlerine karşı dikkatli olmalıyız" diyen Kolçak, "Ons altında 2070 dolar ve üzerine çıkabiliriz. Olumlu trendin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Uzun vadeli düşünenler için toplama dönemi başladı." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.