BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ebu Ubeyde açıkladı: İsrail'e ağır darbe!

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Siyonistlerin ölü sayısını sakladığını söyleyen Ebu Ubeyde, işgalci İsrail'e ağır kayıplar verdiklerini belirtti. 

18 Kasım 2023
Ebu Ubeyde açıkladı: İsrail'e ağır darbe!

Haber7
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yeni bir açıklama yaptı. Yayınlan ses kaydında önemli bilgiler paylaşan Ebu Ubeyde, 4 günde işgalci İsrail’e ait 62 zırhlı aracın yok edildiğini belirtti. Ebu Ubeyde, binaya saklanan Siyonist askerlere yönelik düzenlenen saldırı sonrası binayla birlikte imha edildiğini kaydetti. Siyonistlerin gerçek ölü sayısını sakladığını söyleyen Kassam Sözcüsü, esirlerin İsrail’in umrunda olmadığını açıkladı.

62 SİYONİST ARACI İMHA EDİLDİ
Gazze’deki Filistin askeri güçlerinin savunma ve engelleme operasyonlarına başarıyla devam ettiğini söyleyen Ebu Ubeyde, “Mücahidlerimiz son 4 günde 62 siyonist araca ya kısmen zarar verdi ya da araçları tamamen imha etmeyi ve onları hizmet dışı bırakmayı başardı. Merkava tankları, personel taşıyıcıları ve buldozerlerler Yasin-105 anti tank roketleriyle hedef alındı.” dedi.

BİNAYA SAKLANAN İŞGALCİLER ÖLDÜRÜLDÜ
“Mücahidler, grup veya birey olarak yaya veya binalara saklanan Siyonist işgalcileri patlayıcılar, orta silah ve keskin nişancı silahlarıyla hedef aldı.” diyen Kassam Sözcüsü, “3 gün önce en az 9 siyonist askeri araçlarının dışında öldürüldü. Dün sabah mücahidler, Beyt Lahia’nın kuzeybatısında 2 siyonist zırhlı aracını tanksavar füzeleriyle imha etmeyi başardı. Aynı şekilde dün de mücahidler, Beyt Hanun’da düşman özel kuvvetlerinin saklandığı bir binayı üstlerine yıktı. Anti zırh ve anti personel hedef alınan bina içerisindeki Siyonistlerin hepsi öldürüldü ve yaralandı.” diye konuştu.

İSRAİL ORDUSU, AĞIR KAYIPLAR VERİYOR
“Siyonist askerlerin Gazze içerisindeki toplanma alanları rücum füzeleri ve havan toplarıyla vuruldu. Tel Aviv ve Aşkelon füze saldırılarıyla vuruldu” ifadesinde bulunan Ebu Ubeyde, şöyle konuştu:

“Biz düşmanın saldırılarına karşılık işgalci askerlerine subaylarına ve araçlarına ağır kayıplar vermekle meşgulken düşman güçleri ise çocuklar, kadınlar ve sivilleri yaşadıkları ve güvenli yerlerde öldürmekle meşgul.

Tüm kusallıkları ihlal etmeye devam ediyorlar. Düşman askerleri, hastaneler, sağlık merkezleri ve sivil kurumlara saldırmak da dahil olmak üzere sahte kanıtlar ve hayali komuta merkezleri ararken savaş suçları işlemeye devam ediyor.”

DÜŞMAN KUVVETLERİ ADIM ADIM TAKİP EDİLİYOR
“42 gündür süren mücadelenin ardından Şehit İzzeddin Kassam Tugayları şunu  vurguluyor;

Birincisi, Mücahidlerin sahada düşman subay ve askerlerinin başarıyla öldürülmesi ve zırhlı araçlarının imha edilmesidir. Mücahidlerimiz sokak sokak düşman kuvvetlerini ve araçlarını takip ediyor. Onlara arkasından yanaşıp ölümcül darbeler indiriyorlar. Onlara bazı cephelerde geri çekilmeye ve sürekli yollarını değiştirmeye zorluyor.”

UZUN VE SÜREKLİ SAVUNMAYA HAZIRIZ
“Kendimizi uzun ve sürekli bir savunma için hazırladık. Her yönüyle düşmanın Gazze’de geçirdiği her saat Allah’ın kudretiyle onlara sürekli ve ağır kayıplar vereceğiz. Düşmanların hedef alındığı ve düşman araçlarının ve askerlerinin yok edildiği birçok şeyi belgeledik ve sizlere sunduk. Daha da fazlasını art arda sunmaya devam edeceğiz inşallah.”

İSRAİL’İN YENİLGİSİNİN EN BÜYÜK KANITI
“İkinci olarak, aşağılık ve suçlu Netanyahu’nun ve korkak komutanlarının Gazze hastanelerinde, Şifa Hastanesi ve çevresinde arama yapmaları gülünç bir durumdur. Onlar bir serap arıyorlar. Güç ve kontrol sergilemek için Nazi düşman kuvvetlerinin tanklarla tıbbi bir alana girmesi, onların acizliğini ve içi boş kibrini gösteriyor. Bu onların başarısızlıklarının ve yenilgilerinin en büyük kanıtıdır. Bu aynı zamanda insan hakları ve uluslararası hukuka çağıran herkes için de bir skandaldır.”

İSRAİL’İN KAYIPLARI AÇIKLANANDAN KATBEKAT FAZLA
Filistin’deki bütün halkı mücadeleye çağıran Ebu Ubeyde, “Faşist hükümet tarafından kandırılan düşman halkına şunu söylüyoruz; Sahada ölen askerlerinizin er ya da geç haberleri size ulaşacaktır. Kayıplarınız beklediğinizden çok daha fazla.” ifadesinde bulundu.

ESİRLER İSRAİL’İN UMRUNDA DEĞİL
Esirlerle ilgili konuşan Ebu Ubeyde, İsrail’in esirleri umursamadığını dile getirdi. Filistinli esirlere yapılan işkencelerin Aksa Tufanı operasyonunun sebepleri arasında olduğunu söyleyen Kassam Sözcüsü, İsrail’e yapılan esir takası teklifinin kabul edilmediğini kaydetti. Ebu Ubeyde, şu ifadelerde bulundu:

“Azgın hükümetinizin esirlerimize yapmış olduğu aşırılık, Aksa Tufanı operasyonunun sebepleri ve tetikleyicilerinden biridir. İnsani sorunun çözümü için savaşın başından beri bir takas anlaşması yapmayı teklif ettik. Tutsaklarınızın hayatlarını kurtarmak için çabaladık ve mücadele ettik. Ordunuzun barbarca bombalaması nedeniyle bazen başardık, bazen başaramadık. Liderleriniz esirlerinizin kaderlerini belirlemeye karar vermiş gibi görünüyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.