BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“İşgal ettiği toprakta meşru müdafaa olmaz”

Vicdan, insaf ve akıl sahibi olan her insan; ortada olan insanlık suçunu, soykırımı ve işgali görüyor. 

16 Kasım 2023
“İşgal ettiği toprakta meşru müdafaa olmaz”

Ülkemizde bile bazı çevrelerin daha anlayamadığı Filistin’deki durumu, Birleşmiş Milletler (BM)  Özel Raportörü Francesca Albanese, net bir şekilde ifade etti. Uluslararası hukuka göre İsrail’in, işgal ettiği topraklardan gelen tehdide karşı meşru müdafaa hakkı iddiasında bulunamayacağını vurgulayan BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında başlı başına bir savaş suçu işleyerek 300 koloni inşa ettiğini belirtti.

FİLİSTİNLİLER  “VAROLUŞSAL TEHDİT” İLE KARŞI KARŞIYA
Avustralya Ulusal Basın Kulübünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, uluslararası hukuka göre, İsrail’in “hesabı verilmesi gereken savaş suçları” işlediğini vurguladı. Filistinlilerin en önemli “varoluşsal tehdit” ile karşı karşıya bulunduğunu belirten Albanese, “İsrail, işgal ettiği bir bölgeden kaynaklanan bir tehdide karşı meşru müdafaa hakkının olduğunu iddia edemez” dedi.

BM, en büyük siyasi ve insani başarısızlığını yaşadı

Uluslararası toplumu, bu kriz karşısında neredeyse “tamamen felç” olmakla eleştiren Albanese, İsrail’in, “Filistin halkına karşı soykırım suçu işleyebileceğine” ilişkin oldukça gerçek bir endişenin görüldüğüne işaret ederek, “BM’nin, kuruluşundan bu yana en büyük siyasi ve insani başarısızlığını yaşadığını” kaydetti.

“İSRAİL, SAVAŞ  SUÇU OLAN 300  KOLONİ İNŞA ETTİ”
 Albanese, “7 Ekim’den önce de savaş suçları işleniyordu. Yaygın ve sistematik olduğunda bu sadece bir savaş suçu   değil, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur” diye konuştu. Albanese, “1967’den bu yana İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında başlı başına bir savaş suçu olan 300 koloni inşa etti” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.