BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Otomotiv devi Tesla en ucuz modeli ile Türkiye piyasasına giriyor!

Elon Musk, Tesla'nın ucuz bir model çıkaracağını duyurmuştu. Konuyla alakalı detaylar belli oldu. 

16 Kasım 2023
Otomotiv devi Tesla en ucuz modeli ile Türkiye piyasasına giriyor!

T24'ün haberine göre, Tesla'nın Almanya'daki fabrikasında 25 bin euroluk, diğer modellerine göre ucuz bir model çıkaracağı yönündeki haberler otomobil piyasasına bomba gibi düşmüştü. Elektrikli araç markası

Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar “Tesla Model 2” Türkiye satış fiyatının 1 milyon lira ya da altına denk gelebileceğini gösterdi.
Yeni çıkacak olan otomobilin  “Model 2” olacağı iddia edildi. Türkiye’ye vergisiz girişinin ise 21 bin dolar olması bekleniyor. Türkiye’de 160 kw ve altı araçlara yüzde 10 vergi uygulanıyor. Daha yüksek kw’li araçlarda ise vergi oranı yüzde 50’ye çıkıyor. Bu nedenle Tesla Model 2’nin olası fiyatının 1 milyon lira veya daha altında olabileceği belirtiliyor.

Teknoloji yazarı Bilal Akgündüz, T24’e şunları aktardı:

Elektrikli araç vergi düzenlemelerine göre en iyi ihtimalle 800.000 TL olacağı düşünülen bu araç oldukça rağbet görecek gibi duruyor. Bu fiyatlara günümüzde orta sınıf bir binek otomobil alınabiliyorken 160 kw giriş paketiyle sunulacağı düşünülen “Model 2” epey ses getireceğe benziyor.”
Tesla'nın Almanya'daki fabrikasında üreteceği 25 bin euro civarında fiyatıyla dikkat çeken yeni model haberleri, otomobil piyasasında heyecan yaratmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.