BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Korkudan marketlere hücum ettiler!

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan harekatın ardından, İsrail'de büyük bir panik havası hakim. Tüm İsrail vatandaşları, cep telefonlarına gelen mesajın ardından marketlere akın etti. 

10 Ekim 2023
Korkudan marketlere hücum ettiler!

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı düzenlediği Aksa Tufanı operasyonu devam ederken İsrail İç Cephe Komutanlığı, İsrail vatandaşlarının cep telefonlarına acil uyarı mesajları gönderdi.

Korku ve paniğin hakim olduğu İsrail'de Komutanlık tarafından yapılan uyarıda, tüm İsrail vatandaşlarına ilk yardım çantası, pilli bir el feneri, yiyecek ve su gibi en az 3 gün yetecek kadar malzeme stoklamaları gerektiği bildirildi.

Gelen mesajın ardından marketlere akın eden İsraillier, raflarda ürün bırakmazken uzun kuyruklar oluşturdular.

Aksa Tufanı Operasyonu

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahında "Aksa Tufanı" adını verdikleri geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

Bu operasyon sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılmış, aynı zamanda Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın yaparak bu bölgeyi ele geçirmişlerdi.

Silahlı gruplar daha sonra bu bölgeden İsrail'in iç bölgelerine girmiş, bu gelişme üzerine İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yönelik bir dizi hava saldırısı başlatmıştı. Savaş suçu işleyen İsrail masum halkın üzerinde yasaklı fosfor bombaları yağdırmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.