BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kenya'da 95 kız öğrenci aynı anda felç geçirdi

Kenya'da teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle yaklaşık 95 kız öğrencinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 

05 Ekim 2023
Kenya'da 95 kız öğrenci aynı anda felç geçirdi

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin 374 kilometre kuzeybatısında bulunan bir lisede 95 kız öğrenci rahatsızlandı.

Öğrenciler nedeni henüz belirlenemeyen hastalık nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

YÜRÜYEMEZ HALE GELDİLER

Bölge eğitim yetkilisi Bonface Okoth, hastalık nedeniyle 95 öğrencinin bacaklarının felç olduğunu ve çoğunun yürüyemez hale getirdiğini belirtti, öğrencilerin tıbbı müdahale için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Olaydan sonra okul yöneticileri ile Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından okul süresiz kapatıldı.

Okul yetkilileri hastalığa neyin neden olduğunun araştırılmasından ve gerekli önlemlerin alınmasından sonra öğrencilerin okula devam edebileceğini açıkladı.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI

Hastalığın belirlenmesi için öğrencilerden kan örnekleri alındığını belirten hastane yetkilileri kan örneklerinin Kenya Tıbbi Araştırma Enstitüsü (KEMRI) laboratuvarlarına gönderildiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.