BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

30 yıllık Ermeni işgali sona erdi! Karabağ'ı terk ediyorlar

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunun ardından Karabağ'da yaşayan Ermenilerin bir kısmı bölgeyi terk etmeye başladı. Bölgeden gelen son bilgilere göre şimdiye kadar 6 bini aşkın Ermeni, Karabağ'ı terk etti. 

25 Eylul 2023
30 yıllık Ermeni işgali sona erdi! Karabağ'ı terk ediyorlar

Ermeni provokasyonlarına karşı başlatılan antiterör operasyonu ile birlikte bölgedeki hakimiyetini bir kez daha gösteren Azerbaycan Karabağ'ı Ermenilerden temizlemeye devam ediyor. Bakü yönetimi Karabağ'daki Ermenilerin haklarının ve güvenliklerinin garantide olduğunun altını çiziyor. Ancak buna rağmen yüzlerce kişi bölgeyi terk etmiş durumda. Halen tahliye edilmeyi bekleyen çok sayıda Ermeni olduğu belirtiliyor.

6 BİN 650 KİŞİ GEÇİŞ YAPTI
Bölgeden aktarılan son bilgilere göre TSİ 13:00 itibariyle Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinden Ermenistan'a en az 6 bin 650 kişi geçiş yaptı; bu sayı beş saat önce 4 bin 850 civarındaydı. Diğer taraftan, Azerbaycan ordusu Karabağ'da bir mermer fabrikasında depolanmış çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Daha önce de İsviçre merkezli bir şirketin deposunda da çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş ve görüntüleri paylaşılmıştı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Bölgedeki Ermenilerin entegrasyonu ve hakları konularındaki Azerbaycan'ın operasyonu sonrası Karabağ Ermenileriyle Bakü yönetimi arasındaki ilk diyalog 21 Eylül'de Yevlah'taki müzakerelerle başlamıştı. Bu görüşmeden sonuç çıkmadı. Azerbaycan ve Ermenistan'dan heyetler 26 Eylül'de Brüksel'de biraraya gelecek. Bu görüşmede Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan bulunacak.

İLK GÖRÜŞME 5 EKİMDE
Karabağ operasyonu sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki ilk görüşme 5 Ekim'de İspanya'da gerçekleşecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.