BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çin iPhone kullanımını yasakladı

ABD merkezli dünyanın en büyük telefon markası Apple'ın iPhone cihazlarına Çin'den veto geldi. Çin, hükümete bağlı kurumlarda Apple'ın iPhone cihazlarını ve diğer yabancı marka cihazları iş amaçlı kullanmalarını ve bu cihazları ofise getirmelerini yasakladı. 

07 Eylul 2023
Çin iPhone kullanımını yasakladı

ABD ve Çin'in ticaret savaşı yeniden mi başlıyor? Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre bu cihazları kullanma yasağı geçen haftalarda üst düzey yöneticileri tarafından çalışanlarına getirildi. Ancak bu kararın ne kadar kapsayıcı olduğu henüz belli değil. 

Söz konusu haberde Apple harici diğer telefon üreticilerinin ismi yer almadı. Çin Devlet Konseyi Bilgi Ofisi Reuters'ın soruları ise yanıtsız bıraktı.

KARAR TANITIM ÖNCESİ GELDİ
Çin hükümetinin aldığı bu karar ülke geneline yayılacak mı merak edilirken. Yasak kararı, analistlerin yeni model iPhone'ların tanıtılacağını düşündüğü Apple'ın gelecek haftaki etkinliği öncesinde alınırken bu karar ABD ve Çin arasında gerilimin tırmanması nedeniyle Çin'de faaliyet gösteren yabancı şirketlerde endişe yaratabilir.

APPLE'IN EN BÜYÜK PAZARIYDI
Çin son yıllarda, veri güvenliği endişelerinina artmasıyla şirketlere yönelik yeni kanunlar ve kurallar çıkarmaya başlamıştı. ABD ve Çin ilişkileri, Washington'ın müttefikleriyle beraber Çin'in çip sektörü için gerekli ekipmana ulaşmasını engellemeye çalışması nedeniyle gerilirken Beijing de uçak üreticisi Boeing ve çip şirketi Micron Technology gibi ABD şirketlerinden sevkiyatları kısıtlamıştı.

Çin, Apple'ın en büyük pazarları arasında ve şirketin neredeyse beşte bir gelirini oluşturuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.