BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 1 lira kalktı mı, kaldırılacak mı?

Yeni banknot basılacak mı? 500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 1 lira kalktı mı, kaldırılacak mı? soruları Türkiye'nin gündeminde yer alıyor 

27 Temmuz 2023
500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 1 lira kalktı mı, kaldırılacak mı?

Yeni banknot basılacak mı? 500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 1 lira kalktı mı, kaldırılacak mı? soruları Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. Birçok ünlü ekonomist sosyal medya ve çeşitli platformlarda artık Türk Lirası'nın ciddi değer kaybettiğini ve 200 TL'nin değeri kalmadığını belirtrek, 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların çıkarılması gerektiğini belirtti. Bu durum üzerine vatandaş ise enflasyonun yüksek olduğu Türkiye'de en yüksek banknot olan 200 TL'nin değerinin çok kalmaması üzerine arama motorlarında, Yeni banknot basılacak mı? 500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 1000 TL banknot çıkacak mı? 1 lira kalktı mı, kaldırılacak mı? sorularının cevaplarını sorguluyor. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını haberimizde derledik.
500 TL'LİK BANKNOT BASILACAK MI?
Bugün, TCMB başkanı Hafize Gaye Erkan'a yeni banknot basılacak mı diye soru geldi.
TCMB başkanı Hafize Gaye Erkan, yüksek bir banknotun basım olup olmayacağına dair net cevap verdi.

Gaye Erkan, daha yüksek bir banknot üzerinde şimdilik bir çalışma yapılmadığını dile getirdi
YENİ BANKNOT BASILACAK MI?
Yeni banknot basılacak mı? sorusunun cevabını 27 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan açıkladı. TCMB Başkanı Erkan, yeni banknot basımı olmayacak dedi.
500 TL BANKNOT ÇIKACAK MI, ÇIKTI MI?
500 TL banknot çıkacak mı, çıktı mı? 500 TL banknot henüz piyasaya sürülmedi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada, 500 TL banknotun piyasaya sürülmesinin planlanmadığı bildirildi. TCMB, 500 TL banknotun piyasaya sürülmesine yönelik herhangi bir çalışmanın olmadığını ve bu konudaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

1000 TL BANKNOT ÇIKACAK MI?
1000 TL banknot şimdilik piyasalarda yer almıyor. TCMB tarafından 1000 TL'lik banknota dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu sebepten ötürü 1000 TL banknot çıkmayacak.

1 LİRA KALKTI MI, KALDIRILICAK MI?
1 lira kalktı mı, kaldıralacak mı? 1 lira, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi para birimi olan Türk Lirası'nın en küçük değeridir. 1 lira, madeni para olarak basılmaktadır ve üzerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi bulunmaktadır. 1 lira kalkmadı. 1 TL'nin piyaslardan kalktığına dair resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.