banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ayak numarasıyla yaşam süresi arasında bağlantı keşfedildi!

Ayak numarasıyla yaşam süresi arasında bağlantı keşfedildi! En uzun ömre sahip ayak numarası açıklandı 

25 Temmuz 2023
Ayak numarasıyla yaşam süresi arasında bağlantı keşfedildi!

Bilim insanları tarafından yapılan yeni araştırmada ayak numarası ile insan ömrü arasındaki ilişki ortaya konuldu. Ayak numarasının insan ömrünü etkilediğini belirten bilim insanları, en uzun ömre sahip ayak numarası grubunu da açıkladı.

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada ayak numarasının insan ömrü üzerindeki etkileri incelendi. Yapılan araştırmanın neticisende şaşırtan sonuçlar çıkarken, 38 numara ayağa sahip kadınların diğerlerine göre daha uzun yaşadığı belirtildi. İşte, araştırmanın detayları...

Cambridge Üniversitesi’ndeki bilim insanları, bir araştırma yaparak insanların hangi ayak ölçüsüne sahip olmalarının daha uzun yaşamalarıyla ilişkili olduğunu ve hangilerinin tam tersine erken ölüm riski taşıdığını buldu.


Deney, iki yıl boyunca sürdü ve elde edilen bulgular şunlardır:

38 beden ayak ölçüsüne sahip kadınlar daha uzun yaşama eğilimlidir - 88 ila 90 yaşlarına kadar. Ancak, 35 ve 42 beden arasına sahip olanlar tam tersine erken ölüm riski taşırlar. Bu gruptaki kadınların çoğu genellikle 65 yaşından önce yaşamlarını yitirir.

Erkekler arasında ise, 42 bedene sahip olanlar daha uzun yaşama eğilimlidir. Ayrıca, bacakları en azından 45 santimetre olanlar da benzer şekilde uzun yaşama eğilimindedir. Tipik olarak, bu grup erkeklerin yaşam beklentisi 67 ila 69 yıldır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.