BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Düğünde takılan altınlar kimin? Boşanma davalarının kavga konusuna son nokta

Yargıtay, boşanma davalarında kavga konusu haline gelen "düğünde takılan takılar kimin hakkıdır" konusunda emsal niteliğinde bir karara imza attı. 

17 Mart 2024
Düğünde takılan altınlar kimin? Boşanma davalarının kavga konusuna son nokta

Yargıtay'ın aldığı kararla birlikte, ayrılık yaşayan evli çiftler arasında düğünde takılan ziynet eşyalarının kime ait olduğu konusunda uzun yıllardır devam eden tartışmaya son verildi. Yargıtay emsal niteliğinde kararda damada takılanların damadın, geline takılanların ise gelinin olmasına karar verdi.

DÜĞÜNDE TAKILANLLARIN KADINA AİT OLDUĞU GÖRÜŞÜ DEĞİŞTİ

Bu konuda katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Avukat Selin Kırhan, daha önce düğünde takılan takıların kadına ait olduğuna dair bir görüş olduğunu ifade ederken "Düğünlerde takılan ziynetler artık cinsiyetle sınırlı olmayacak. Yargıtay'ın yeni kararı şu: Geline takılan takılar gelinin malı olacak, damada takılanlar ise damadın malı olacak. Tek belirleyici kriter ise kişisel kullanıma uygun olması. Yani, kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Diğer taraftan, damada takılan para, altın vb. şeyler ise damadın olacak." diye konuştu

DÜĞÜN VİDEOLARI İZLENECEK

Takıların kime ait olduğunun belirlenmesinde düğün videoları ve fotoğraflarının incelendiğini söyleyen Kırhan, bu sürecin uzman bir kuyumcu bilirkişi tarafından raporlanarak yapıldığını ve bu rapora göre takıların sahiplerinin belirlendiğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.