BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vladimir Putin: 'Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık suçtur'

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Derbent şehrine ziyarette bulunan Rusya lideri Vladimir Putin, bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığın suç olarak görülmediğine işaret ederek, "Bizim ülkemizde ise bu, hem anayasaya göre hem de ceza kanununa göre suçtur." dedi 

29 Haziran 2023
Vladimir Putin: 'Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık suçtur'

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Derbent şehrine ziyarette bulunan Rusya Federasyonu Vladimir Putin, bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığın suç olarak görülmediğine işaret ederek, "Bizim ülkemizde ise bu, hem anayasaya göre hem de ceza kanununa göre suçtur." dedi

"KUR'AN-I KERİM MÜSLÜMANLAR İÇİN KUTSAL EMANETTİR"
Putin, “(Kur’an-ı Kerim) Müslümanlar için kutsal emanettir ve diğer tüm insanlar için de öyledir. Diğer ülkelerde farklı davrandıklarını, insanların dini duygularına saygı duymadıklarını ve üstelik bunun bir suç olmadığını söylediklerini biliyoruz” dedi.

"ANAYASA SUÇU"
Rusya Devlet Başkanı, ülkesinde Kuran'a yapılan saygısızlığın hem Anayasa çerçevesinde hem de Ceza Kanunu'nda bir suç olduğunun altını çizerek “Saygısızlık ve inançlar arası bölünmeyi kışkırtmak bir suçtur” ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'E SAYGISIZLIK
Putin’in bu açıklaması, İsveç’in başkenti Stockholm'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde polis nezaretinde Kur’an-ı Kerim’e yakılmasının sonrasında geldi.

Rus lider ayrıca Rusya’daki Müslümanların ve Ortodoks Hristiyanların arasındaki kardeşçe ilişkilerin Rus halkının birlik ve beraberliğini pekiştirdiğine vurgu yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.