banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Oyuncak Evlerin Kalite Standartları Ne? Hangi Yaş Aralığına Uygun?

 

25 Ekim 2022
Oyuncak Evlerin Kalite Standartları Ne? Hangi Yaş Aralığına Uygun?

Çocukluk dönemleri çocukların gelişme ve öğrenmeye en açık olduğu dönemler olarak bilinmektedir. Bu dönemlerde çocukların kendi kendilerine oyun kurmak gibi aktivitelerde bulunması gelişimleri için oldukça önemli olmaktadır. Oyun evi, çocukların fiziksel ve zihinsel anlamda gelişimlerine yardımcı olan aktivite oyuncağı olarak bilinmektedir. Çocukların kendilerine ait alan oluşturarak çeşitli oyunlar oynayabildikleri oyun evleri çocuğun sosyal ve zihinsel gelişimine olumlu etkilere sahip olmaktadır. Oyun evleri çocukların hayal güçlerini geliştirmesini ve kullanmasını öğreten eğitici oyuncaklardır. Çocukların oyunlar oynayarak bir şeyleri öğrendikleri çocukluk dönemlerinde oyun evleri sayesinde kendi kendisine oyun oynayabilmeleri için ihtiyacı olan alan oluşturulmaktadır.

Oyun Evlerinin Özellikleri ve Kaliteleri Nasıl Olmalıdır?

Çocuk oyun evlerinin büyüklüğü çocuğun içinde oldukça rahat hissedebileceği ölçüde olması gerekmektedir. Çocuk oyun evleri portatif olma özellikleri ile de oldukça kullanışlı ürünler olmaktadır. İstenilen her yere kolaylıkla götürülebilen yapıda olan oyun evleri kurulum açısından da kullanıcısına oldukça kolaylık sağlamaktadır.

 

Çocuk oyun evleri farklı tasarım, boyut ve renklerde üretilmektedir. Sağlamlık ve dayanıklılığı, taşınabilir olması açısından da kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ürünlerde kullanılan plastik malzemenin sağlıklı olup olmadığı ürünün üzerindeki üçgen logo içerisindeki numaradan anlaşılabilinmektedir. 5 numara plastik en sağlıklı ve zararsız plastik çeşidi olmaktadır. Plastikten üretilmiş oyuncak evlerin plastik kalite standartları bu kriterler dikkate alınarak belirlenmelidir. Ürünlerin kanserojen madde içermemesi ve çocuğun güvenliğini tehdit edebilecek unsurlar bulundurmaması gerekmektedir. Ahşap oyun evleri sağlık açısından oldukça kullanışlı malzeme olsa da taşıma ve kurulum açısından plastik modellere göre zorlayıcı olabilmektedir. O sebeple sabit bir yerde kullanılmayacak olan oyun evi için ahşap modellerin tercih edilmesi kullanıcıya birçok konuda zorluk yaşatabilmektedir.

 

Üstü kapalı oyun evi modelleri açık alanlarda güneş, yağmur, rüzgar, böcek yada sinek gibi çocuğu rahatsız edebilecek faktörlerden koruduğu için kullanımı ideal olan ürünler arasında yer almaktadır. Kaydıraklı, salıncaklı, balkonlu gibi farklı tasarımsal çeşitleri olan oyun evleri çocukların tek başlarına keyifli ve verimli vakit geçirmesi için oldukça işlevsel oyuncak çeşitleri arasında yer almaktadır. Özellikle kreşlerde kullanımı oldukça fazla olan oyun evlerinin son zamanlarda evlerde kullanımı da oldukça artmış durumdadır. Çocuğun sosyalleşmesine de oldukça fayda sağlayan oyun evleri sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişim açıdan ebeveynler tarafından da onaylanan oyuncaklar olmaktadır.

 

Oyun Evleri Hangi Yaş Grubuna Daha Uygun Olmaktadır?

Oyunlar çocukların yaş grubuna göre farklılık göstermektedir. Yaş grubunun zihinsel ve fiziksel gelişimine uygun oyunların seçilmesi gelişim açısından oldukça önemli olmaktadır. Oyun evlerinin her ne kadar 1-7 yaş grupları için kullanımı birçok kesim tarafından onaylansa da bu evlerin kullanımının en ideal yaş grubu 3-7 yaş aralığı olmaktadır. Oyun evlerinin çocuğun birçok alanda gelişimine fayda sağlayabilmesi için çocuğun oyun evi içerisinde kendi kendine oyun kurabilecek düzeyde olması gerekmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.