BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kırtasiyeci Esnafı Seydişehirlilere seslendi:

Kırtasiyeci Esnafı Seydişehirlilere seslendi: Zincir marketlere değil bize gelin… 

05 Eylul 2022
Kırtasiyeci Esnafı Seydişehirlilere seslendi:

Seydişehirli Kırtasiyeci esnafı cirolarının çok düştüğünü   Her Mahalle  başına  market açan  Zincir  marketlerle Rekabet etme şansımız yok. Hiçbir küçük esnaf bu market zincirlerinin karşısında duramamaktadır. 12 ay eğitim için destek veren kırtasiyeci ve kitapçı esnaflarımızın harman zamanı okul sezonudur. Harman zamanı zincir marketler için ilçemizde bayram günü olmuş, kitap ve kırtasiyeci esnaflarımızın da karanlık günleri olmuştur. Bu şartlarda kırtasiyeci esnafımızın ayakta durması gün geçtikçe daha da zor hale gelmektedir. Velilerimizden ve öğrencilerimizden kırtasiyeci ve kitapçı esnaflarımızdan alışveriş yapmalarını talep ederken, desteklerini bekliyoruz.

Devletin küçük esnafı zincir marketlere karşı koruması gerekiyor.İnternet üzerinden satış yapan firmalara ve zincir marketlere yasal düzenlemeler yapılarak sermayesi az olan tüm esnaflar gibi kırtasiyeci ve kitapçı esnaflarımızda korunmak zorundadır. Zincir marketlerin ve perakende sektörünün yıllık ciroları üzerinden, küçük esnaflarımıza destekleme fonu adı altında bir fon oluşturulmalıdır. Oranların ahilik fonuna aktarılarak fonda toplanan paraların haksız rekabet ve küresel sermayelerin karşısında küçük esnafların korunması için kullanılmalıdır. Zincir marketlerde genellikle satılan malların fiyatları birbirlerine yakın ya da aynıdır. Rekabet yoktur. Kısaca bu şartlar altında küçük esnafların yarın hesabı yapmaları ve bu marketler karşısında ayakta durmaları imkânsızdır. Zincir market sayılarına hiçbir kısıtlama yoktur. Her sokakta sayıları her geçen gün artmaktadır. Devletimiz küçük esnafı korumalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.