BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bitcoin (BTC) 1 Milyon Doları Görebilecek Mi? Beklentiler Ne Yönde?

Bitcoin (BTC) 1 Milyon Doları Görebilecek Mi? Beklentiler Ne Yönde? 

28 Nisan 2022
Bitcoin (BTC) 1 Milyon Doları Görebilecek Mi? Beklentiler Ne Yönde?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Bitcoin’in gelecekteki seviyeleri ve beklentiler hakkında bir yazı kaleme aldı.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 69.000 dolar ile tim zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.

Pek çok uzman isim, lider kripto para biriminin geçtiğimiz yıl sonunda 100.000 dolara ulaşacağını belirtti ancak BTC bunu başaramadı.

Peki Bitcoin gelecekte hangi seviyeleri görecek? Ya da BTC 1.000.000 dolara ulaşabilir mi?

Bitcoin İçin Beklenen Seviyeler

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştıktan sonra sert düşüşler yaşadı ve uzun bu seviyeyi geri almak için mücadele ediyor.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Bitcoin (BTC), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %3.62’lik bir düşüşle 40.431 dolar seviyesinden alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Peki analistler, amiral gemisi kripto para birimi için hangi fiyat seviyelerini öngörüyor gelin bunlara bir göz atalım.

Fundstrat Global Advisor'ın Yönetici Ortağı Tom Lee, 2022'de Bitcoin'in 15.000 ila 50.000 dolar arasında bir değere sahip olmasını bekliyor. Hedef fiyata ulaşmak için gereken iki faktörün, mevcut yatırımcıların kripto para birimine geçmesi ve dijital varlık sektörünü meşrulaştırmayı amaçlayan düzenlemeler olduğunu belirtti.

Ayrıca ARK Investment Management fon yöneticisi Katie Wood, olumlu Bitcoin fiyat tahminlerine dönerek, Bitcoin'in 2022'de 100.000 dolara ulaşmasının mümkün olduğunu defalarca belirtti. Ayrıca, son ağ güncellemelerinin ve Bitcoin blok zincirinde Lightning Network ödeme uygulamasının artan kullanımının, Bitcoin blok zincirine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Wood, bir Bitcoin'in değerinin 2026 yılına kadar 500.000 doları geçebileceğini tahmin ediyor.

BTC 1 Milyon Doları Görebilecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin için merak edilen konulardan bir tanesi de BTC’nin 1 milyon dolar değerlemeye ulaşıp ulaşamayacağı oluyor.

Bitcoin’in 1.000.000 dolar gibi bir seviyeye ulaşması için şu anki fiyatla birlikte 25 katlık bir artışa ihtiyacı var. Peki Bitcoin bunu başarabilir mi?

CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi, ünlü kripto para analisti Jason Pizzino, yaptığı son açıklamalarla birlikte piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in gelecekte 1.000.000 dolara ulaşmasını beklediğini dile getirdi.

 

Ancak bunu iki faktöre bağlayan analist, bu faktörlerin ilkinin Bitcoin’in Nasdaq’tan ayrılması olduğunu belirtirken ikincisinin ise Bitcoin’in teknolojiden ayrılıp Altın gibi bir dünya rezervi haline gelmesi olduğunu belirtti.

 

Pizzino, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

 

25x biraz uzak bir ihtimal gibi görünebilir. Ancak Aralık 2018’den 2021’deki mevcut zirveye kadar görebildiğimiz gibi, temelde 22 kat geri artış oldu. Yani burada %2,100. Yani mesele çok uzak değil. Ama insanların beklediğinden çok daha fazla zaman alacağını düşünüyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.