banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir Gölü kıyısında ölü balıklar bulundu

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nün kıyı kesimlerinde çok sayıda ölü balık görüldü. 

25 Nisan 2022
Beyşehir Gölü kıyısında ölü balıklar bulundu

Beyşehir ilçe merkezindeki balıkçıların liman olarak kullandığı tarihi Taşköprü önünde regülatör kapaklarının çevresinde ve farklı kıyılarda biriken çok sayıda ölü balık, görenlerde endişe oluşturdu.,

Ölen balıkların, istilacı türlerden Çin sazanı yavruları olduğu belirlendi.

Balıkçı Hüseyin Karaboyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkların oksijensiz kaldığı için ölmüş olabileceğini belirtti.

İlçe sakinlerinden Mehmet Canıtez de her gün geldiği kıyıda ölü balıklarla karşılaştığını vurgulayarak, "Burada ölü balıklar var, yavru da var. Buraya kadar dalgayla sürüklenerek gelmişler. Hoş bir görüntü değil." ifadelerine yer verdi.

Bölgede inceleme yapan Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise göl kıyısında görülen Çin sazanlarının, bölgedeki dar alana sıkışmalarından dolayı oksijensiz kaldıkları için öldüğünü değerlendirdiklerini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.