BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

DOĞADA BULUNAN EN KIYMETLİ AĞRI KESİCİ

EBEGÜMECİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

22 Mart 2022
DOĞADA  BULUNAN  EN KIYMETLİ AĞRI   KESİCİ

EBEGÜMECİ ÇAYI NE İŞE YARAR?

Virüs ve bakterilerin yol açtığı ciddi orandaki boğaz iltihaplanmaları kalıcı balgama ve öksürüğe neden olur. Bu genellikle koronavirüs sonrası sıklıkla yaşanan bir kalıcı durum oldu. Uzmanlar bu yüzden ebegümeci tarzından antibakteriyel ve antioksidanı bir arada barındıran ebegümeci çayını önerir. Günde sadece bir bardak ebegümeci çayı boğaz yollarının rahatlamasına neden olur.
 
Ebegümeci çayı hazırlanırken bazı uzmanlar içine adaçayı da konulmasını tavsiye eder. Ebegümeci çayı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, suyun içine bitki atılıp kaynatılmaz. Bir su bardağı kadar kaynamış suyun içine iki çay kaşığı kadar kurutulmuş ebegümeci atılır. Demlenmesi beklenir. Dilerseniz bir çay kaşığı ebegümeci bir çay kaşığı da adaçayı koyabilirsiniz. 

EBEGÜMECİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çok güçlü bir antioksidan olan ebegümeci, bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkilidir.
 
Hastalıklara karşı vücudun direncini artırıyor. Özellikle bronşit, grip nezle ve soğuk algınlığı tedavisinde ek doğal ilaç olarak tavsiye edilir. 
 
Boğazda biriken iltihaplı balgamı tek seferde sökerek atıyor. Boğazın öksürükle tahriş olmasını azaltır.
 
Vücudun ısı dengesini koruyarak ateşlenme gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını engeller. Uzmanlar en doğal ateş düşürücü olarak ebegümecinin olduğunu söylüyor. 
 
Ağız içinde yaşanan enfeksiyon ve iltihaplanma için ebegümeci gargarası önerilir. Günde 3 defa yapıldığında diş plaklarının yüzeyindeki sararmayı bile azaltır. Diş yapısını güçlendirir.
 
Eskiler kesiklerde ya da çıban gibi sağlık sorunlarında ebegümeciyi doğal temizleme ve ağrı kesici olarak kullanırdı. Şimdilerde ise ağrı kesici bazı ilaçların ham maddesi olarak kullanılır. 
 
Çok güçlü bir ağrı kesici olarak görülen ebegümeci, vücuttaki iltihabı azaltarak kanı temizler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.