BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BEBEKLER İÇİN ÖRGÜ İŞİ YAPARKEN İP SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

BEBEKLER İÇİN ÖRGÜ İŞİ YAPARKEN İP SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER! 

17 Mart 2022
BEBEKLER İÇİN ÖRGÜ İŞİ YAPARKEN İP SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Bebekler için örgü ya da tığ işi yaparken ip seçimi birçok kişinin merak ettiği bir konu. Bebek kıyafetleri ve battaniyeleri mükemmel hediyeler olabilir ve bu iş için doğru ipliği seçme de oldukça önemlidir. Bebekler için mükemmel ipliği seçmeye giden birçok faktör bulunuyor. Bunlarla ilgili  hobitu.com kurucusu Erkan Tunçelli görüşlerini ve deneyimlerini aktardı. “Bana en sık sorulan sorulardan biri 'Bebek için örgü veya tığ işi için hangi iplikler uygundur? Bu soru biraz açık uçlu olabilir, ipliklerin çoğu şu ya da bu şekilde uygun olabilir. Ancak ailenin en küçük üyesi için örülecek bir örgü için iplik seçerken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bunlar, ipin bakım kolaylığı, dokusu ve hangi mevsim kullanılacağıdır. İpliğin yıkanması ve bakımı ne kadar kolay, cilde karşı nasıl bir his veriyor ya da yapacağınız örgü işi hangi mevsimde kullanılacak bu soruların cevaplarına göre ip seçimi yapmak oldukça önemlidir.

 

Bebek için ne tür örgü işi yapıyor olduğu farketmeksizin bu bir bebek kazağı, şapka veya hatta bir bebek battaniyesi olsun, doğru ipliği seçerken dikkat edilmesi girmesi gereken tüm faktörler şunlardır:

 

1. Bakım Kolaylığı

Ürünün özellikle makinede yıkanabilir olması önemli. Bebek kıyafetlerinin daha sık kirlendiği ve yıkanması gerektiği göz önünde bulundurulduğunda yıkanabilir olması önemli bir faktör haline gelmektedir. Birçok iplik türü makinede yıkama mümkündür. Birinci sınıf akrilikler, pamuk iplikler ve süper yıkama yünleri kolaylıkla yıkanabilir.  Bazı iplikler ise güzel olabilir, ancak elde yıkanmalı veya ekstra özen gösterilmelidir. Sürekli elde yıkamak ise birçok ebeveyn için zor olabilmektedir. Bu nedenle makinede hızlı ve pratik bir şekilde yıkanabilen ip türleri tercih edilebilmektedir.

2. İpin Dokusu

İpliğin lif içeriği, bakımının ne kadar kolay olduğu üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bebek için bir örgü işi yaparken çalışması keyifli, pürüzsüz hissettiren ve projenin amacına uygun bir el örgüsü ipi seçmek oldukça önemlidir.Örneğin, kış için kalın, rahat bir kazak yapmak için hafif bir pamuk ipliği tercih edilmez. Bunun yerine, kalın bir yün, karışım veya birinci sınıf akrilik ip seçmek daha doğru olacaktır. Ayrıca ipliğin bebeğin cildine uyumlu olması da gerekmektedir. Bebeklerin cildi daha hassas olduğu için kullanılan ipin bebeğin cildinde tahriş yapmayacak türden bir içeriğe sahip olması da önemlidir.

3. Maliyet

Bebek kazakları ve battaniyeleri bile boyuta bağlı olarak biraz iplik yiyebilir, bu nedenle maliyetin dikkate alınması gerekir. Neyse ki, hem güzel görünen ve bakımı kolay, aynı zamanda uygun fiyatlı birçok iplik var. Daha büyük bir kazak veya bebek battaniyesi olsa bile, uygun fiyatlı birçok bebe örgü iplikleri bulunmaktadır.

Haber Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.