banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA DA EN FAZLA KAR NEREYE YAĞDI

Önceki gün gece saatlerine başlayan kar yağışı Konya’yı beyaz örtüyle kapladı. Şehir halkı 19 Aralık sabahına beyaz bereket mutluluğuyla uyandı. 

20 Aralık 2021
KONYA DA  EN  FAZLA  KAR    NEREYE   YAĞDI

Gün boyu kuvvetli şekilde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Konya şehir merkezinde ve bir çok ilçedeki okullar bir gün süreyle tatil edildi, engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün izinli sayıldı.
Bir çok bölgede elektrik kesintileri yaşandı, başta şehirlerarası yollar olmak üzere ulaşımda aksamalar yaşandı. Bir yandan belediye diğer yandan karayolları ekipleri yolların açık tutulması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun çaba harcadı. 
NEREYE KAÇ SANTİM KAR YAĞDI?
2021 yılını kuraklığın etkisi altında geçiren, ancak yılın son günlerinde beyaz bereket mutluluğu yaşayan Konya’da hangi bölgeye ne kadar kar yağdığı sorusu da cevabını buldu. 
EN ÇOK BOZKIR’A YAĞDI
Meteoroloji’nin yaptığı ölçümlere göre, Konya’da kar yağışının en fazla etkisi olduğu yer Bozkır İlçesi oldu. Bozkır Sorkun Yaylasında kar kalınlığı 52 santimetre olarak ölçüldü. 
KONYA ŞEHİR MERKEZİNE NE KADAR KAR YAĞDI?
Bozkır’ın ardından 45 santimetre ile Beyşehir ikinci, 43 santimetreyle de Seydişehir üçüncü sırada yer aldı. Konya kent merkezindeki kar kalınlığı ise 23 santimetre olarak ölçüldü. 
İşte Konya’da etkili olan yağış sonrası ölçülen kar kalınlıkları: 
Bozkır/Sorkun Yaylası: 52 santimetre
Beyşehir: 45 santimetre
Seydişehir: 43 santimetre
Hadim/Dedemli Dolhanlar: 37 santimetre 
Sarayönü: 35 santimetre 
Meram/Güneydere Köyü: 34 santimetre
Konya Selçuklu Havalimanı: 23 santimetre 
Meram/İnlice Mahallesi: 20 santimetre
Meram/Loras Dağı: 20 santimetre
Meram/Konya Kent Ormanı: 19 santimetre
Akşehir: 18 santimetre
Cihanbeyli: 15 santimetre
Selçuklu Dokuz Mahallesi: 14 santimetre
Kadınhanı/Atlantı Beldesi: 9 santimetre
Karapınar/Sazlıpınar Köyü: 4 santimetre
KONYA’DA KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ? 
Meteorolojinin son tahminlerine göre; özellikle üreticilerin yüzünü güldüren kar yağışı önümüzdeki hafta da devam edecek. Ayrıca dondurucu soğuklar etkili olacak.
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünün uyarısında, “Bölgemiz Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık 2021 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak sıcaklıkların 21 Aralık 2021 Salı gününden itibaren hissedilir derecede düşeceği ve mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altına seyredeceği tahmin ediliyor.
Salı ve Cuma günleri arasında il merkezlerimizde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:
Konya: -12 / 0
Karaman: -7 / 3
Aksaray: - 9 / 2
Niğde: -10 / 4 derece.” ifadelerine yer verilmişti. 
Konya kent merkezinde hissedilecek hava sıcaklığının sıfırın altında 16, ilçelerde ise rakıma göre sıfırın altında 25 dereceye görebileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.