banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ahırlıda kuraklık elmayı da vurdu!

Ahırlıda kuraklık elmayı da vurdu! 

02 Kasım 2021
Ahırlıda kuraklık elmayı da vurdu!

Konya’nın Ahırlı İlçesinde kuraklık nedeni elmaları büyümeyen bahçe sahipleri elmaları silkeleyip meysu fabrikalarına gönderiyor.

Türkiye’de yaşanan kuraklığın elma bahçelerini de etkilediğini ifade eden üreticiler, Konya’nın Ahırlı ilçesi Erdoğan Mahallesinde kıraç araziler kuraklıktan ciddi anlamda etkilendi.

Bölgede yağışın az olması nedeni ile bölgede yaşanan kuraklık Elma üreticisinin elmaları silkelemekte buldu. Elmaların kalitesinin düşük olması nedeni ile dalından tek tek toplamak yerine silkeleyerek çuvallara doldurup meysu fabrikasına gönderen Tüccarlara veriyorlar.

Bölgede 10 dönüm elması bulunan Nuri Demir  “Bu yıl yaşanan kuraklık nedeni ile su verilmediğini sulanamayan elmalarında büyümemesi nedeni ile dalından silkeleyerek döküntüye verdiklerini döküntü fiyatının 90 kuruş olduğunu” söyledi.

Yardım için gelen İşçiler ise  “Eskiden Elma yoluyorduk şimdi elma topluyoruz. Yıllar önce bölgenin her tarafı Elma bahçesi idi yeni yetişen nesiller köyleri terk edince elma bahçeleri de bakımsızlıktan yok oldu gitti. Son yıllarda Köylere karşı iğlinin artması nedeni ile yeni yeni bahçeler dikildi. Eskiden Elmalar dalından tek tek yolunurdu. .   Elma  yolum zamanında  Bahçe  sahipleri Elma  yolanlara ısrarla  elmaların yere düşürülmemesini isterlerdi düşen elma zedelenir erken çürür para  etmezdi. .Bu yıl  kuralıktan dolayı   büyümeyen   elmalar silkeleniyor  ve  çuvala  dolduruluyor. “dedi.

 

Ahırlı  Bölgesinde   kuraklıktan dolayı büyümeyen Elmaları toplayan çiftçiler Çuvalladıktan sonra Döküntü elma  toplayan  Tüccarları bekliyor. Bahçelere traktörle gelen Döküntü Elma  toplayıcıları   topladıkları döküntü  elmaları  Kamyonlara yükleyip mey su fabrikalarına  götürüyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.