banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akustik Sünger

Akustik sünger ses emici özellikte bir üründür. Yankı yalıtımı sağlar. Ortam akustiği düzenlemektedir. 

18 Nisan 2021
Akustik Sünger

Birçok renk ve doku çeşidi ile üretimi gerçekleştirilen Akustik Sünger çeşitleri yapısına bağlı olarak kullanım amacı akustik düzenleme veya ses izolasyonu için değişiklik göstermektedir. Ayrıca ses yalıtımına katkı sağlar fakat ses kesici özellikte olmadığı için yüksek bir performans sergileyemez. Bu nedenle ses geçişlerini engellemek için ses kesici özellikte malzemeler ile beraber uygulanmaktadır. Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenlediği “Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” ile bu çalışma sürecine ait detayları ortaya koymuş, 31 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren bu yönetmelikle birlikte ilk kez yapı ruhsatı alacak binalar için akustik proje şartını getirerek gürültünün yaşam alanlarımızdan izole edilmesine yönelik önemli bir adım atmıştır. Mekânlardaki akustik sorunların çözümlerinde kullanılan akustik süngerler ses problemlerinin çözülmesi yanında dekoratif anlamda da mekânların görüntülerine önemli katkılar sağlamaktadır. Genel anlamda çift taraflı bantlarla uygulanan Akustik Sünger çeşitleri arasında yumurta sünger akustik izolasyon uygulamalarında oldukça sık tercih edilen kendinden yapışkanlı ve destekli düz olarak iki farklı şekli vardır.

 

 

Yumurta süngerler köpük biçiminde ve levha şeklinde üretilmelerinin yanında yanmaz malzemeden üretilmektedir. Yumurta sünger ismini yüzey yapısından dolayı almaktayken ayrıca yumurta formlarına dönüştürülen akustik süngerlerin akustik performanslarının da daha iyi olduğu söylenebilir. Yumurta sünger ve köpük şekli yüksek seviyede önemli bir ses emicidir. Akustik ses ve yankı yalıtımlarında; ses problemlerine son vermek ve yüksek performans almak için akustik sünger ürünleri kullanılmaktadır. Ofis odası ve çağrı merkezi ortamlarında yapılan ses yalıtımı uygulamalarında akustik panellerin yanı sıra akustik sünger kullanımı ile ses yalıtımından yüksek derecede kaliteli performans elde edilmektedir. Akustik Sünger, akustik problemlerin giderilmesinde etkili bir çözüm sunmakta ve dekoratif modelleri ile uygulandığı mekâna farklı bir tarz katmaktadır.

 

 

 

Akustik Sünger ses yalıtımında, akustik düzenlemelerde, gürültü kontrol ve yankılanma engellemede kullanılan poliüretan köpükten imal edilen sünger tipidir. Akustik süngerler yanmazlık sertifikalı ilgili kurumlarca testlerden başarılı olarak geçmiş ses yalıtım süngerleridir. Akustik süngerler yanmaya karşı yüksek direnç sağlayan ve mükemmel ses yutum değerlerine sahip, yüksek performanslı akustik köpüktür. Ses emici özellikleriyle ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlarlar. Yoğunlukları nedeniyle kolay kolay yıpranmaz ve küflenme, koku yapmazlar. Ses izolasyon süngeri olarak da bilinirler. Ses yalıtımı konusunda tercih edebileceğiniz birçok ürün çeşidi bulunmaktadır. Bu ürünler arasında alanınıza en uygun ürünü belirleyemediyseniz Turkish Acoustic ile iletişime geçerek akustik mimarlardan alanınıza en uygun ürün hakkında bilgi alabilir alanınıza uygun ürünü uygulayabilirsiniz. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen akustik ürünler teknik şartnamelere uygun olarak üretimi gerçekleştirilmektedir, tüm akustik ürünlerin sertifikasyonlarını web mağazalarından görüntüleyebilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.