BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

صبر على المامور 
وصبر على المحظور 
وصبر على المقدور 
Sabrun alel me'mûr
Sabrun alel mahzûr
Sabrun alel mekdûr

Birincisi Yüce Allah'ın yapın diye 
emrettiklerini yaparken- gerekirse- küçük büyük görünür görünmez bütün engellere ve zorluklara dayanarak ve göğüs gererek sevabı Yüce Allah'tan bekleyerek sabretmek.

İkincisi şeytanın, emmare nefsin ve hevasının, kötülüğe çağıran arkadaşların ve ortamın tüm tuzaklarının ısrarına rağmen yasakları ve haramları islememek için Yüce Allah'a sığınarak sebat gösterip sabretmek.

Üçüncüsû kaderin acısına ve tatlısına, cana mala ve özellikle yakın akrabalara isabet eden ve vukû bulan bütün mukadderata  sebeblere sarıldıktan sonra bunların Yüce Allah'tan geldiğine inanarak "İnnê lillêhi ve innê ileyhi raciun" deyip ecri ve sevabı Yüce Allah'tan bekleyip sabretmek.

İman iki kısımdır,bir kısmı sabır,diğer kısmı şükürdür, sabrın bu üç çeşidini Yüce Allah'ın yardımıyla yerine getiren kimse imanın yarısını yaşamış olur.
Allah'ım bu sabrı gösterip 
İmanın yarısını yerine getirme  imkan ve nimeti ve diğer sayılmayan nimetler sendendir diyerek ve buna inanarak Yüce Allah'a şükrederse, imanın diğer yarısını da yaşamış olur,imanı kâmil bir mü'min olur.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize sabrın üç çeşidini ve razı  olacağın kadar şükrü nasib eyle, sabrın  ve şükrün ecrini ve karşılığını dünyada da ahirette de nasip eyle cennetini ve cemalini lütfen ve keremen bizlere ikram eyle.Amin. 

Ahmet ÖZKAN 
Emekli Müftü 

26 Nisan 2024 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.