BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


Bêdir keble en tuğâdir

Çağırılmadan,sefere
çıkmadan ve yola koyulmadan elini çabuk tut, hazırlığını yap,ve buna devam et, rehavete kapılma, gevşeme, gevşetme usanma,zira bir gün pılını pırtını topla bile demiyecekler ve derhal cağırılacaksın.

Ömrün sınırı meçhul Levhasız işaretsiz
Bir gün Kapı çalınır
Davetsiz misafirsiz.

Ümmetine her fırsatta nasihat eden, onları irşad eden,onları en güzeline ve en güzel hazırlığa davet eden O'na salat ve selam olsun Rasulullah Efendimiz bir hadiste şöyle buyuruyorlar : 
"Yedi şey gelmeden acele edin, Deccâl,Duman,Dabbet ül Arz, güneşin battığı yerden doğması, kişiyi ilgilendiren iş (kişinin ölümü) ve herkesi ilgilendiren şey. (kıyametin kopması) Müslim Hadis no : 2947.

Müslim hadisi ayarında sahih olmasa bile Tirmizi'nin rivayet ettiği başka bir hadiste Rasulullah efendimiz şöyle buyurmuştur : 
" Yedi şey gelmeden önce elinizi çabuk tutun,unutturan fakirlik, azdıran zenginlik, dengeyi bozan ihtiyarlık, kimya'yı bozan hastalık, kişiyi hemen mezara götürecek olan ölüm, Deccal ki  o beklenen en kötü şeydir ve saat((Kıyamet) saat ki aniden gelir" 
Tirmizi Hadis no : 2306

Bu iki mübarek hadis-i şerifte ortak olan kelimelerden biri kıyametin kopmasıdır.
üç çeşit Kıyamet vardır :
BİRİNCİSİ :  Bir kişinin ölümü, kişi ölünce kıyameti kopuyor.
İKİNCİSİ : Bir asırdaki insanların ölümü,bu da bir çeşit kıyamet sayılır.
ÜÇÜNCÜSÜ : Bu dünya gökyüzünün yıldızları ayı güneşi ve yeri ile kimyasının bozulması ve herşeyin tarumar olması.
Gökyüzünün yarılması, yıldızların dökülmesi ve b.g

Rasulullah efendimizin Şu mübarek hadisi ile yazımızı sonlandıralım.
"Kim kıyamet gününü  görüyormuş gibi seyretmek istiyorsa Tekvîr, İnfitar ve İnşikak surelerini okusun" 
Ahmet b.Hanbel Müsned Hadis no:4806.

Allah'ım bizleri ve bütün müminleri tüm fitnelerden özellikle Deccal'in fitnesinden emin eyle, dönüşü olmayan sefere çağrılmadan hazırlığını yapanlardan eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

9  Mart 2024 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.