BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وما من يد إلا يد الله فوقها
وما من ظالم الا سيبلى باظلم
Ve mê min yedin illê yedullahi fevkehê,ve mê min zâlimin illê seyüble biazleme.

Hiç bir el yoktur ki, yüce Allah'ın eli onun üzerinde olmuş olmasın,ve hiç bir
zalim yoktur ki,  kendisinden daha zalim birisi  ile( (karşılaşıp)
onunla imtihana çekilmiş olmasın
Dünyada karşılaşmasa bile ahirette cezasını tastamam alır.

İnsanoğlu gaflete dalıp gücüne malına nüfuzuna ve etrafındaki insanlara aldanıp kendini olduğundan 
yüksekte görebilir ama, işin böyle olmadığını ve doğrusunu ergeç görüp öğrenecektir öğrenince takip ettiği yanlış yolun belki de dönüşü olmayacak ve iş işten geçmiş olacaktır.

Bu işin doğrusu nedir?
Bu işin doğrusu, herkes Hz.Ademin ve Hz. Havva'nın evlâdıdır takva hariç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.

Kendisini dev aynasında görmesi yetmiyormuş gibi bir de başkalarına haksızlık zorbalık yapar ve Allah'ın kullarına zulmedelerin suyu kaynamış demektir çünkü zulüm sahibini dünya ve ahirette karanlığa mahkum eder.

Başına gelen bunca şeye rağmen farkına varmayıp bana hiç bir şey olmuyor diye de aldanabilir,hayır! O öğle zannetmesin, yüce Allah'ın ona verdiği mühleti yanlış ve ters okumasın zira yüce Allah imhal eder ( mühlet verir) ama ihmal etmez, yüce Allah ne şaşırır ne unutur,ne de karıştırır
"Günahkârlar simalarından tanınır perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar"
Rahmân Suresi:41.Ayet.
Ayrıca,
"iyilik eskimez, günah unutulmaz,Din günü'nün sahibi olan yüce Allah asla ölmez o halde istediğini yap,ne yaparsan onu görürsün" 
Kastallani.İrşad üs sâri: 1/11

Rasulullah efendimiz şöyle buyurmuştur:
"Yüce Allah zalime süre verir, mühlet verir,sonra zalimi alınca da yaman alır ve zalim iflah olmaz" bu sözleri buyurduktan sonra Rasulullah efendimiz şu ayeti okudular: Rabbin zülme sapan toplulukları yakaladığında işte böyle yakalar"
Hûd Suresi:102 Ayet.

Hz.Ali efendimiz'in şöyle buyurduğu nakledilir:"Ben kimseye iyilik de yapmadım kötülük de yapmadım", etrafında olanlardan bazıları : Senden hep iyilik gördük ama hiç kötülük görmedik dediklerinde şu cevabı verdi: Çünkü ne yaptıysam karşılığını görmüşümdür.

Kişi yaptığının karşılığını dünyada tam almasa bile 
ahirette kesin alacaktır, iyiyse iyi, kötüyse kötü, zira Yüce Allah kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurur:"Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu(karşılığını) görür,kim de zerre miktarı şer yapmışsa onu(karşılığını) görür." 
Zilzal Suresi: 7 8 ayetler

Yahudi Şaron yaptığı sayısız zulüm soykırım ve katliamdan sonra Dokuz yıl bitkisel hayat yaşadı sonra Cehenneme gitmek üzere yola çıkarıldı Netenyahu daha fazla zulüm soykırım ve katliam yaptı o ve ortaklarını YUCE ALLAH'A havale ediyoruz daha dünyada iken yaptıkları fitne ateşi ile dünyada,
Cehennem ateşi ile ukbada ebedi kalması ve Şaronun akıbeti ile buluşmasını diliyoruz.
Bunlar ve bunlar gibi olanlar Yüce Allah'a iftira maddesinden de yargılanacalardır.

Yüce Allah bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi gafletten,ihmalden, başkasını küçük görmekten, başkalarına haksızlık yapmaktan  korusun,haddini bilen ve yüce Allah'ın rahmetine mazhar olanlardan eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

17 Kasım 2024  Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.