BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


لا تظلمن إذا ما كنت مقتدرا
فالظلم ترجع عقباه إلى الندم
تنام عيناك والمظلوم منتبه
يدعو عليك وعين الله لم تنم
Lê tazlimenne izê mê künte muktediran,
fezzulmu terci'u ukbâhu ilennedemi,tenêmu aynêke vel mazlûmu muntebihün, yed'û aleyke ve aynullahi lem tenemi.

Ey insanoğlu! güç ve kuvvet sahibi olduğunda, kendini kudretli ve satvetli gördüğünde, başkaları daha faza zulmedesin diye destek verdiğinde kimseye zulmetme,
zulmün sonu pişmanlık ve nedamettir,sen zulüm işledikten sonra -belki- uyursun ama,mazlumun gözüne uyku girmez o uyanıktır, uyanıktır çünkü sana beddua ediyor ve şunu da bilesin ki yüce Allah  ne uyur ne uyuklar (mazlumların duasını duyar ve dilediği zaman icabet eder).

Dünyadaki zulüm Ahirette karanlıklardır, Dünyada yaşayan gayrimüslimler en büyük zalimlerdir, çünkü şirk ve küfür en büyük zulümdür.
Gayrimüslimler Allah'a iman edeceklerine, ona ibadet edeceklerine insanlara putlara şeytana ineklere paraya güce taptıklarından dolayı en büyük zalimdirler.
Müslüman olup da zulmedenler de bunun karşılığını görürler.
Birde başkalarının evini yurdunu,hak hukuk tanımadan ihlal edenler
hürriyetini gasbedenler şeddeli zalim oluyorlar.

Zulmün tarifi şudur: Zulüm bir şeyi konması gereken yere değil de başka bir yere koymaktır yani başı kuyruğa, kuyruğu başa değiştirmektir.
Hakkı reddetmek ve insanları hakir görmektir.

Yüce Allah zulmü kendi  zatına haram kıldığı gibi, kulları arasında da haram kılmıştır dolayısıya mümin kişi kendine başkalarına hatta hiçbir canlıya zulmetmemelidir 
zulmün sonu dünyada da ahirette de çok vahimdir.

Said b Cübeyr'i haksız yere şehid eden haccac b.Yusuf eş sakafi Bağdat'a yakın yaptırdığı şatafatlı ve görkemli sarayda rahat edememiş, huzur bulamamış ve böylece ölüp gitmiştir.
Şatafatlı sarayında uyumak istediğinde elinde değneği ile Said b Cübeyr geliyor ve onu uyandırıyor, ona: Kalk niye beni öldürdün diyor, Haccac  uyanıyor bakıyor ki Rüya bir daha yatıyor bir daha bu tekerrür ediyor ve defalarca bu tekerrürden sonra Haccac: Yahu bu Said b Cübeyr bizden ne istiyor bizi uyutmuyor diyor ve uykusuzluktan ölüp gidiyor.
Yine Haccac ,Abdullah b Zubeyr'i öldürüp  o
anda gözleri görmeyen ve Abdullahın Annesi olan Hz.Esmaya geliyor ve : Senin oglunun dünyasını kararttım deyince Hz Esma: o da senin ahiretini kararttı diye cevap veriyor.

Mazlum Filistinlilerin elektrik ve sularını kesip susuz ve elektriksiz bırakanlar ve onlara destek verenler yarın kıyamet günü nursuz kalacak ve :
Cehennem ehli Cennet ehline "suyunuzdan veya Allah'ın size verdiği rızıktan biraz da bize verin" diye seslenilir onlar da "Allah bunları kafirlere haram kılmıştır"derler
Mazlumlar da zalimlere bu cevabı vereceklerdir.

Zalimler dünyada belki bir müddet yatıp uyuyabilir ama,âhirette zalimler için yatmak, uyumak ve istirahat etmenin olmadığını bilmelidirler.

Bugün dünyayı baştan başa zulüm ile kasıp kavuran zalimler, gaddar ve kafirler asla rahat edemezler

Onlar herkesten fazla huzursuzluk yaşıyorlar ama Yüce Allah bunu onlara fark ettirmiyerek uyandırmıyorsa, bu ayrıca onların aleyhine bir istidrac olacak ve ergeç müstehak oldukları cezaya kavuşacaklardır.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bizleri ve bütün mü'min kardeşlerimizi her çeşit zulümdan,mahlukâtâ zulmetmekten ve zulme uğramaktan mahfuz ve masûn eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

12 Ekim 2023 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.