BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ما ضر شمس الضحى فى الأفق ساطعة
الا يرى ضوءها من ليس ذا بصر
Mê darra şemsedduhâ fil ufki sâtı'aten elle yerâ davehê men leyse zê basarin.

Güneşin en parlak olduğu duhâ(kuşluk) vaktinde, güneşin ziyasını, parlak
ışıklarını gözü âmâ (basarı ve basireti körelmiş) biri görmüyorsa bu güneşe herhangi bir zarar vermez.

Peygamberimize, bütün peygamberlere ve O'na salat ve selam olsun Hz.Adem Yüce Allah'ın en seçkin peygamberi, beşeriyetin mutlak babasıdır.
Basireti ve basarı kör olan birileri ona ve eşi Annemiz Hz.Havva' ya laf attıysa, bu Hz Adem ve Hz.Havva' ya bir zarar veremez, zarar laf atana ve onu savunanlara ulaşır, tövbe edip özür dilemezlerse asıl zararı ahiret günü onlar görürler.

Yüce Allah'ın kendisine Cebrail a.s vasıtasıyla selam gönderdiği Hz.Hatice validemize birileri inciti söz söylediyse,özür dilemez ve kesin bir şekilde tövbe etmezse,ahiret günü kendisi ve onu savunanlar incinecek ve canları yanacaktır.

Kendisi ve oğlu yüce Allah tarafından kovulmuş şeytanlardan korunan Hz.Meryem ve Hz İsa'ya insanların şeytanları laf atıyorsa bu, Hz.Meryem ve Hz.İsa'ya bir nakısa vermez,zarar, nakısa ve azab, eğer özür dileyip tövbe etmezlerse bunlara laf atan ve onlara destek veren edeb yoksunu kişilere âhiret günü ulaşacaktır.

Eğer birileri birilerinin  yönlendirmesi ve talimatı ile korumasız zannettikleri Mushafı yakıp yırtıyor ve hakaret ediyorsa, bilsinler ki o mubarek mushafı başta indiren Yüce Allah koruyor, içinde ne varsa secâvend işaretleri ile on milyonlar adı gibi ezber biliyor ve "it ürür kervân yürür"gerçeğini de biliyorlar.

Yerli yabancı, yakın uzak, kişi ve kişiler, şu bu ve kim olursa olsun dünden bugüne Kur'an'ı Kerimi susturmak isteyenler neredeler? Nefesleri tükendi ve sesleri kısıldı.
Günümüzde ve gelecekte de Kur'an-ı Kerim'i susturmak, mushafı yakmak teşebbüsünde bulunanların da kesin kes sesleri kısılacak nefesleri kesilecek ve kur'an-ı Kerim başta olmak üzere bütün müminler onlardan Rûz-i mahşerde davacı olacaklardır.

Allahım! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi, Rasulullah efendimizin, Hz.Adem'in, Hz.İsa'nın, Hz.Havva, Hz Hatice ve  Hz.Meryem'in takib ettikleri yoldan, Kur'an ve sünnet yolundan ayırma.Âmîn.
Ne mutlu hakkı Hakk görüp tabi olan ve 
savunanlara!
Yazık elinden geldiği halde ses çıkarmayan 
Suskunlara.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

3 Temmuz 2023 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.