BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


حاسبت نفسي لم اجد لى صالحا
الا رجائي ورحمة الرحمن
ووزنت اعمالى على فلم اجد
 في الامر الا خفة الميزان
وظلمت نفسي في فعالي كلها
ويحي اذا من وقفة الديان
يا رب ان لم ترحم الا ذا تقى
من للمسيء المذنب الحيران

Hasebtü nefsi lem ecid lî
salihan,ille recâî ve rahmet er rahmâni.
Vevezentu a'mâli aleyye felem ecid filemri ille hiffet el mîyzêni.
Ve zalamtu nefsî fi fiâlî küllihê,veyhî izen min 
vakfat id deyyêni.
Yê rabbi in lem terham illê zê tukan,men lil musî il müznib il hayrâni.

Yüce Allah'ın ve Rasulullah efendimizin emri gereği şöyle nefsimi bir muhasebe edeyim dedim, bir de baktım ki salih bir amel bulamadım sadece yüce Allah'ta olan umudumu ve Rahman olan Yüce Allah'ın rahmetini gördüm.
Aleyhimde olacak amellerimi de bir tartayım dedim  o tartının sonunda salih amellerin kefesinin hafif olduğunu,(hattâ boş olduğunu) gördüm.

Aşağı yukarı yaptığım bütün işlerimde ve amellerimde kendi nefsime zülmettim, din gününün sahibi ve deyyan olan Yüce Allah'ın huzurunda duracağım gün- eğer işler böyle giderse -vay benim halime!

Sonra şöyle dedim: Ey Rabbim! Eğer sen sadece muttakilere rahmet ediyorsan (kendine ve başkalarına kötülük yapan) günahkar boşluğa düşenlere kim rahmet edecek?

Kabe-i Muazzamayı tavaf eden birisi yüce Allah'a şöyle sesleniyor: Allah'ım sana karşı günah işlediğimi itiraf ediyor ve ikrar ediyorum, fakat sana taat ve ibadet yapanları da seviyorum.
Sana itaat ve ibadet edenlere olan sevgimi, sana karşı yaptığım günahlara kefaret eyle.

Her günah bir olmadığı gibi, her günahkar da bir değildir.
Resulullah Efendimiz:
كل ابن ادم خطاء وخير الخطائين التوابون.
Peygamberlerin dışında bütün insanlar çokça hata yapar,hata yapanların en hayırlısı tövbe edenlerdir.
Tirmizi Hadis no: 2499

Ey yüce Allah! Bizleri ve bütün mü'min kardeşlerimizi ara sıra bile olsa nefsini muhasebe eden, onu idane eden, günahta ve masiyette ısrar etmeyen, sana dönen, sana yönelen, hatasını itiraf eden, tövbe eden affa ve mağfirete mazhar olan kullarından eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

16 Mayıs 2023 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.