BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

الموت فى كل حين ينشر الكفنا
ونحن فى غفلة عما يراد بنا
لا تركنن إلى الدنيا وزينتها
ولو توشحت من أثوابها الحسنا
El mevtu fi külli hîynin
Yenşur ül kefene,ve nahnü fî ğefletin ammê yuradu bine,lê terkenenne ileddünyê ve ziynetihê ve lev teveşşehte fî esvabihel hasene.

Ölüm, her an eceli gelen ve ölecek insanların kefenini hazırlamakta ve kefenk serili tutmaktadır, insanoğlu ise- her kes olmasa da genelde- bu hususta kendisinden ne istendiğini unutturan bir gaflet içinde yüzmekte ve bulunmaktadır.
Dünyanın en güzel elbiselerini de giymişsen,en şa'şaalı yerde de oturmuşsan bile ,kendini güvende hissedip dünyanın göz boyayan süsüne aldanma,dünyanın bir sınav yeri,ve sınav için yaratıldığını unutma, dünyanın kucağına ebedi kalacakmışsın gibi guvenip oturma.

Hacca giden bir Anadolu hacısı bir kaç metre beyaz kefen alıp zemzem suyu ile yıkadıktan sonra Ka'be-i muazzama'nın etrafındaki mermerlere sermiş ve kurumasını beklerken,bir başka hacı ona: Bu ne,ne yapacaksın bunu diye sormuş,kefen sahibi hacı: Bu beyaz kefeni kendime saklayacağım çocuklarıma vasiyet edeceğim  löldüğümde beni bu beyaz kefene sarsınlar demiş, öbür hacı şu cevabı vermiş: Her kes aşağı yukarı beyaz bir kefen hazırlayabilir, aslolan bu beyaz kefene beyaz bir vucud hazırlamaktır.

Ölümü düşünmek ve ölüm yolculuğu için hazırlanmak ömrü kısaltmaz,gaflete dalıp ölümü unutmak da ömrü uzatmaz,tersine gaflet pahalıya mal olur,onun için kişinin kendi kendini kandırmaktan,kendini aldatmaktan vazgeçip ciddi ciddi dört elle bu dönüşü olmayan yolculuğa hazırlanmalıdır,
İçinde bulunduğu zarflar,şartlar,konum mevki, başkalarından gelen ve duyulan sırt sıvazlamalar onu oyalamamalıdır.

Mü'min İşe ciddî samimi, devamlı, azimli ve kararlılıkla sarılmalıdır,bu işin şakası yok, Kur'an ciddi bir kitaptır,O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz ciddi,dertli, insanlığa ve inananalara bir ömür bu hususu tebliğ etmiş, müjdelemiş ve uyarmış ve ümmetine nasihat eden bir Peygamberdir. İslam dini ciddi bir din'dir,olup biten olaylar ve hâdiseler mü'minin,  de çok ciddi ve hazırlık içinde olmasını gerektiriyor.
Unutmayalım!

الجد يدنى كل أمر شاسع
والجد يفتح كل باب مغلق
El ciddu yudnî külle emrin şêsi'in,vel ciddu yeftehu külle bebin muğlakin.

Azim, kararlılık ve ciddiyet,her uzağı -Yüce Allahın izniyle- yakın eder,ve her kapalı kapıyı açar.
Ey her şeye gücü yeten yüce Allah, bizlere azim, gayret, güç, kuvvet ve ciddiyet ihsan eyle, dünyamız ve âhiretimiz için gecikmeden faydalı işler yapmaya bizleri muvaffak eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

21 Şubat 2023 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.