BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

منها خلقناكم وفيها نعيدكم ومنها نخرجكم تارة اخرى

Sizi ondan yarattık yine ona döndüreceğiz ve sonra oradan bir defa daha çıkaracağız
Tâ-hâ Suresi :55.Ayet.

Uzun bir sefer, müthiş 
bir sirkülasyon. 
Her gün milyonlar babaların sülbundan anaların rahmine, yine milyonlar anaların rahminden dünyaya, yine milyonlar dünyadan yerin altına, ve bir gün milyarlar dirilerek yerden çıkacak ve mahşer meydanına gelecek,orada
toplanacaklar ve  muhasebeleri yapıldıktan sonra kimisi cennete,kimisi cehenneme girecek.
İşte birinci yolculuk.

Tâbiînden Mekhul şöyle
der:Biz annelerimizin rahminde ceninler iken, kimi orda sakıt oldu,biz doğanlarla doğduk ve süt emerken ölen öldü kalanlarla çocukluk çağına geldik,yine ölenler öldü ve biz delikanlılar ile delikanlı olduk,sonra ölenler gitti ve biz yaşlananlarla yaşlandık,peki şimdi bana söyleyin neyi bekliyoruz.

Yukarda geçtiği gibi birinci yolculuk doğumla başlar cennet veya cehennemde son bulur.
İkinci yolculuk doğum ile ölüm arası. İnsanın ömrü boyunca kısa veya uzun mesafelere gidip az çok kaldığı seferler bu yolculuğa dahildir.

Bu ikinci yolculuğun içinde uzun veya kısa  başka bir şehre,başka bir devlete ,okul okumaya askere,ticaret için bir yerlere seferler olabilir

kişinin ömrü boyunca yapacağı bu muvakket yolculukların en hayırlı bereketli ve faziletli olanı Hac ve Umre yolculuğudur .

Birinci yolculuğun cennette noktalaması için ikinci olculuğun imanla noktalaması gerekiyor, ikinci yolculuğun imanla noktalanması için imanla haşır neşir yaşamak imanın gereği olan ibadetleri yapmak islam ahlakı ile ahlaklanmak Yüce Allah'ın yasaklarından uzak durmak, devamlı ve ruh boğaza gelinceye kadar tâat ve ibadetten, istikametten ayrılmamak gerekir.

Allah'ım! Bizlerin ve bütün mümin kardeşlerimizin ikinci yolculuğumuzun sonunu iman,birinci yolculuğumuzun sonunu cennet eyle bizlere neslimize ve bütün müminlere haccı umreyi, mukaddes topraklara varmayı, bu mübarek ve mukaddes yolculuğu nasip eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN

26 Ocak 2023 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.