BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

انا فى الوجود وديعة
وغدا سأرحل عابرا فى رحلتى
انا ما قصدت سواك رب العزة
انا ما خفضت لغير ذاتك جبهتى
Ene fil vucûdi vedîatün ve ğeden seerhalu âbiren fi rihletî ene mê kasadtu sivêke Rabb el izzeti,ene mê hafadtü liğerike cebhetî.

Ben(ve benim gibi herkes) hepimiz  bu dünyada emanetiz ve
emanetçiğiz, yarın (eceli gelen, nefesi yiyeceği ve içeceği tükenen) herkes gecikmeden yola ve uzun olan yolculuğa çıkacaktır.
Ey İzzet ( ve ikram) sahibi olan Yüce Rabbim! Senden başkasını kasdetmedim (Senden başkasına asla yönelmedim),ve senden başka bir zât için asla alnımı yere koymadım ( Senden başkasına secde etmedim).

İşte insanoğlu budur. Konumunu şaşırıp dünyada emanetçi, geçici ve emanet olduğunu unutur da vazifesini ihmal ederse, maksadı yüce Allah olacağına denî ve hakir dünya olursa huzur yüzü göremez.

Yolu ve yolculuğu unutur da, dünyayı ahiretmiş gibi ebedî telakki eder ve ölümü unutmaya çalışır zevk ve sefâ'ya dalarsa ahirete hazırlık yapmaya da gerek duymaz.

İşte o zaman niyeti ve maksadı, kıblesi, rotası, çırpınışı, heyecanı söylemi, davranışı değişir insanoğlunun.

Allah diyeceğine dünya, âhiret diyeceğine hayat der.
Halbuki mumin
توكلنا على من لا يأت الخير الا من جهته.
Tevekkelnê alâ men lê ye'tilhayru ille min cihetihi.
Hayrın ve iyiliğin ancak cihetinden ve tarafından geldiğine inandığımız Yüce Allah'a tevekkül ettik  diyeceğine, kendi gibi fanî,âciz,hakîr,denî insanlara,daha da kötüsü inançsız,ahirete ve hesab gününe inanmayanlara tevekkül ettik der.
"Böyle söyleyene yeter bu heder"
Onlara güvenir hep onların adını anar,gece gündüz onları sayıklar, onların menfaatı için can atar, yirmidört saatte bir defa ALLAH demez.Halbuki
"Ey iman edenler! Allah'ı çok çok anın"
Ahzâb Suresi :41,Ayet. ve benzeri ayetler onun için ciddi bir şey ifade etmez.

Adamın makamı var, parası var,onu öven, önünde eyilen,hizmet eden çok kimse var, ama o ve onun gibileri Yüce Allahı anmaz,pek saygı duymaz, Yüce Allah'ın kullarına acımazlar.

"Allah'ı unutan,bu yüzden Allah'ın da kendilerine kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın.
İşte onlar gerçekten yoldan çıkmışlardır.
Haşr Suresi:19.Ayet

Yeryüzünü ve kendi nefsini İMÂRET'E, hakkı ve adaleti yeryüzünde ikame etmek için HİLAFET'E ve yüce Allah'a karşı birinci görevi olan İBADET'E yaramayan kimse,neye yarar peki?

İşte kim olduğunu,kimin emrinde olduğunu,kime karşı sorumlu olduğunu hayatını ve alıp verdiği bu sayılı nefesleri kime borçlu olduğunu kendisine sayısız nimetleri imtihan için veren yüce Allah'ı unutanlara yüce Allah kendilerine kendilerini unutturur,kendilerine ahirette yarayacak bir amel yapamazlar.
Yerde MEŞHÛR olsalar bile göklerde MEÇHÛL kalırlar dünyada batılın tokmağı ile batılın davuulunu çalarlar da, ölmeden yollarının gayret ve çabalarının batıl olduğunu bilmezler,çünkü yüce Allah onları uyandırmaz

Bir ömür çabalarının kendisine fayda yerine zarar verdiğini hiç bir işe yaramadığını er-geç  göreceklerdir.

Allah'ım!Bizlerin ve bütün mümin kardeşlerimizin hiç bir çabasını boşa cıkarma,kim olduğunu ve haddini bilen,seni çok çok anan ve bundan zevk alan kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

7 Ocak 2023 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.